FR NL

Adif gebruikt KONUX schakelbewakingstechnologie

De Spaanse infrastructuurbeheerder Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (Adif) gaat een selectie van spoorwissels en bijbehorende componenten bewaken met behulp van de wissel- en wisselmachinetechnologie van het Duitse AI-bedrijf KONUX. Het initiatief maakt deel uit van een bredere inspanning om het toezicht en de onderhoudspraktijken in heel Spanje te verbeteren.

Het aanbod van KONUX omvat Software-as-a-Service oplossingen voor bediening, bewaking en onderhoudsautomatisering, gefaciliteerd door de integratie van Machine Learning en Internet of Things (IoT) technologieën. KONUX en ADIF zijn deze samenwerking aangegaan na een competitief aanbestedingsproces.

Voordelen van voorspellend onderhoud voor Spanje

Door deze samenwerking wil ADIF inzichten verkrijgen om de toewijzing van onderhoudsmiddelen te stroomlijnen en de efficiëntie van het personeelsbestand te verbeteren door gebruik te maken van mogelijkheden voor voorspellend onderhoud. Voorspellend onderhoud houdt in dat potentiële problemen worden opgespoord en opgelost voordat ze escaleren, waardoor de betrouwbaarheid van het netwerk toeneemt. Het verlengt ook de levensduur van assets en verlaagt de operationele kosten.

ADIF is van plan om het gedrag en de conditie van baanapparatuur actief te monitoren met behulp van de KONUX Switch en KONUX Point Machine Health technologie, met als doel uitvaltijd te minimaliseren en kostenbesparingen te maximaliseren door datagestuurde beslissingen te nemen met betrekking tot onderhouds- en vervangingsprogramma’s, waardoor de levensvatbaarheid en betrouwbaarheid van de infrastructuur op de lange termijn wordt gewaarborgd.

Het gebruik van deze technologie is ook bedoeld om de punctualiteit op het Spaanse netwerk te verbeteren. Het optreden van wisselstoringen, met name die welke worden toegeschreven aan wisselmachinefouten, draagt aanzienlijk bij aan treinvertragingen. KONUX beweert dat haar technologie deze uitdagingen direct aanpakt, met als doel de vertragingen tot 40% te verminderen. De KONUX Switch en KONUX Point Machine Health technologie hebben als doel dit te bereiken door middel van real-time monitoring en voorspellende analyses.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com