FR NL
DSB train at the Copenhagen central station.

DSB verwacht recordreizen voor een “oranje” Pasen

In Denemarken bereidt DSB zich voor op wat naar verwachting een uitzonderlijk drukke paasvakantieperiode zal worden. Volgens DSB zal het weekend voorafgaand aan de paasweek naar verwachting het drukst zijn.

Hoewel Pasen normaal gesproken niet de drukste periode is voor DSB, suggereren de trends van dit jaar iets anders. Vergeleken met de twee voorgaande jaren is er een opmerkelijke toename van het aantal reizigers, wat DSB grotendeels toeschrijft aan de sterke stijging van de verkoop van Orange tickets.

DSB Orange ticket

Tony Bispeskov, Hoofd Informatie bij DSB, benadrukt de aantrekkelijke opties voor reizigers met Pasen: “Als je met Pasen reist, zijn er goede mogelijkheden om een van de goedkope Orange-tickets te bemachtigen. En over het algemeen is er tijdens Pasen meer ruimte in de treinen, terwijl veel forensen en studenten vrij nemen.”

De introductie van de Oranje kaartjesactie door DSB heeft dit jaar een opmerkelijk succes gekend, met meer dan 96.000 verkochte kaartjes. Dit is een duizelingwekkende stijging van 138 procent ten opzichte van de overeenkomstige paasperiode vorig jaar. Het merendeel van de reizigers heeft gekozen voor tickets door het hele land via de Grote Belt.

Gebaseerd op verkochte zitplaats tickets en Orange tickets, die de diverse reisvoorkeuren van de Denen tijdens de paasvakantie weerspiegelen, zijn de topbestemmingen in eigen land onder andere Kopenhagen Centraal Station, Odense, Fredericia, Aarhus H, Kopenhagen Airport, Horsens, Aalborg, Guiding en Esbjerg. Internationaal heeft DSB ook een aanzienlijke groei in reizen tijdens de paasvakantie gezien, met een toename van ongeveer 20 procent ten opzichte van vorig jaar.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com