FR NL
DSB train at the Copenhagen central station.

DSB schrijft aanbesteding uit voor S-trein ‘ondersteunende systemen’ contract

Siemens Mobility en Ground Transportation Systems Denmark zijn geprekwalificeerd als potentiële leveranciers voor de ‘Ondersteunende Systemen’ die cruciaal zijn voor de implementatie van de toekomstige S-Trein, die volledig geautomatiseerd moet gaan rijden.

Het pakket ‘Ondersteunende Systemen’ omvat een reeks technische componenten die essentieel zijn voor de naadloze geautomatiseerde werking van het S-Trein netwerk. Hieronder vallen perronbewakingscamera’s, noodstopmechanismen en de ontwikkeling en implementatie van een geavanceerd systeem voor het detecteren van personen en objecten op het spoor.

Jürgen Müller, Directeur Strategie en Rollend Materieel bij DSB sprak zijn vertrouwen uit in de capaciteiten van de twee inschrijvers en verklaarde: “De twee bieders zijn sterke spelers op de markt en hebben eerder technologie geleverd voor volledig geautomatiseerde spoorwegsystemen, dus we verwachten dat ze elk een aantrekkelijk aanbod kunnen doen.”

De aanbestedingsprocedure is nu in een vergevorderd stadium, nu beide bedrijven klaar zijn om hun voorstellen in te dienen. De gunning van het contract voor de ‘ondersteunende systemen’ staat gepland voor eind 2025.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.
Onderwerpen: , ,

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com