FR NL
Venice Simplon Orient Express in Amsterdam.

Venetië Simplon Oriënt Express rijdt door Amsterdam

De Venice Simplon Orient Express van reisorganisatie Belmond is deze dagen terug in het land. Momenteel staat de legendarische trein in Amsterdam, vanwaar hij donderdag om 11:30 uur vertrekt naar Italië. De prachtige historische trein arriveerde dinsdag in de hoofdstad. De Venice Simplon Orient Express is een gerestaureerde, klassieke trein die in de jaren 1920 en 1930 reed. Natuurlijk was een reis met een trein als deze toen alleen weggelegd voor de rijken, hoewel het reizen per trein in die tijd aantoonbaar sierlijker en eleganter was dan tegenwoordig.

De trein bestaat uit zorgvuldig gerestaureerde wagons uit de jaren 1920 en 1930 en biedt plaats aan maximaal 92 mensen. De prachtige houten panelen en het schitterende interieur zijn creaties van beroemde Art Nouveau-kunstenaars, waaronder René Lalique. Bijzonder opmerkelijk is de aandacht voor detail in de restauratierijtuigen. Kostbaar linnen, zilverwerk en kristal versterken de toch al voorname sfeer.

De Venice Simplon-Orient-Express biedt zes Grand Suites: zeer luxe privé-accommodaties, elk met een eigen complete badkamer met douche, toilet en wastafel. De slaapcompartimenten zijn prachtig ingericht, met bedden versierd met kraakhelder wit linnengoed. Daarnaast kunnen gasten kiezen voor een Historic Twin Cabin, met een boven- en onderbed, inclusief wastafel, of een luxe Suite Double of Twin, ook met een eigen badkamer en toilet.

Het interieur van de Venice Simplon Orient Express is sprookjesachtig.

De Venice Simplon Orient Express vertrekt donderdag weer uit Amsterdam, op weg naar Venetië. Bovendien heeft de Venice Simplon Orient Express drie prachtige restauratierijtuigen en een prachtige bar. Iets anders dan bijvoorbeeld Turkije, maar net als op de US Orient Express, verblijf je volpension, exclusief drankjes, dat wel.

Het eten aan boord is voortreffelijk, bereid door echte meesterkoks. Natuurlijk gaat dit gepaard met een ongeëvenaarde service, waardoor je je een echte VIP voelt. Elk rijtuig heeft zijn eigen butler – uiteraard gekleed in prachtige kleding en witte handschoenen, die persoonlijk zorgt voor het welzijn van zijn of haar gasten.

De Venice Simplon Orient Express vertrekt vandaag weer uit Amsterdam, op weg naar Venetië.

Het decor van de Venice Simplon Orient Express is betoverend. De trein die morgen vanuit Amsterdam naar Venetië vertrekt, doet er twee dagen over om de prachtige Italiaanse kuststad aan de Adriatische Zee te bereiken. Wil je dit meemaken? Een reis van Amsterdam naar Venetië staat gepland voor 25 juli. Houd er wel rekening mee dat de reis tussen de 5.000 en 15.000 euro kost. Bovendien moet je je eigen treinreis of vlucht terug boeken.

Dit artikel werd voor het eerst gepubliceerd in het Nederlands door onze zusterpublicatie SpoorPro.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Jeroen Baldwin

Bron: RailTech.com