FR NL
DSB ticket machine in Copenhagen, Denmark

DSB schrijft stijging forenzen toe aan jongerenpassagiers

Forenzen trekken in recordaantallen naar de DSB-treinen: de verkoop van alle forensenproducten voor DSB-treinen in de eerste drie maanden van dit jaar overtrof de niveaus van dezelfde periode in 2019 met 5 procent en 9 procent ten opzichte van de cijfers van vorig jaar. Een aanzienlijk deel van deze passagiers zijn jonge forenzen.

“Het is zeer bevredigend om een toename van regelmatige klanten in onze treinen te zien. Dit onderstreept dat we een aantrekkelijk aanbod hebben voor mensen die dagelijks reizen. We zien al enige tijd een algemene groei in het aantal klanten en een sterke verkoop van onze populaire Orange tickets. Met de groei in de verkoop van forensenproducten zien we vooral een toename van studenten in de treinen,” zegt Jens Visholm, commercieel directeur van DSB.

Er is een aanzienlijke toename, vooral in pendelkaarten voor studenten. De verkoop van jongerenkaarten voor het voortgezet onderwijs (UU-kaarten) is in de eerste drie maanden van 2024 met 42 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2019, en er is een stijging van 16 procent ten opzichte van 2023, wat resulteert in ongeveer 118.000 jongeren die de trein nemen.

Ook het aantal jongerenkaarten voor het hoger onderwijs (VU-kaarten) is opvallend gestegen, met 10 procent ten opzichte van 2019 en 13 procent meer dan het aantal kaarten dat in dezelfde periode in 2023 werd verkocht.

“De periode heeft zijn stempel gedrukt op veel levens en heeft veel veranderd voor jongeren in het onderwijs en de beroepsbevolking. We kunnen zeker vaststellen dat meer mensen nu naar hun onderwijsinstellingen moeten reizen – zelfs in vergelijking met de periode voordat de pandemie jongeren naar huis stuurde,” aldus Jens Visholm.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com