FR NL
Ivolga 4.0 in Moscow

Ivolga 4.0 debuteert op Moscow Central Diameter

De eerste rit van de elektrische trein Ivolga 4.0 vond plaats op lijn D4 van de Moskouse Centrale Diameters (MCD) op 2 mei, volgens een persbericht van de Moskouse metro.

De Ivolga 4.0 is gebouwd door Tver Carriage Work en is verbeterd door de toevoeging van een derde deur in de tussenrijtuigen, vergelijkbaar met metrostellen, waardoor passagiers sneller kunnen in- en uitstappen en de doorstroming met 30% kan worden versneld. Bovendien is de capaciteit van de trein verhoogd tot bijna 100 extra passagiers, in totaal 2.533 in een 11-wagenconfiguratie, dankzij de integratie van negen extra deuren die meer open ruimte creëren, aldus een persbericht van Moscow Metro.

Volga 4.0 in Moscow (Photo: Moscow Metro)
Volga 4.0 in Moskou (Foto: Moskouse Metro)

De bestuurderscabine is ontworpen met het oog op comfort en veiligheid. Het heeft een tweetraps besturingssysteem met 100% redundantie om een ononderbroken werking te garanderen, zelfs als het primaire systeem uitvalt. De trein kan in slechts één minuut snel van richting veranderen, waardoor de wachttijd bij de eindstations korter wordt en de dienstfrequentie toeneemt. Verbeterde informatiedisplays, bewakingscamera’s in een gesloten circuit, ergonomische zitplaatsen en extra comfortfuncties zoals een gekoelde bekerhouder.

Volga 4.0 interior (Photo: Moscow Metro)
Volga 4.0 interieur (Foto: Moskouse Metro)

MCD

Dit jaar worden 53 moderne treinen op de nieuwe diameters geïntroduceerd. Tegen het einde van 2024 zijn er plannen om het rollend materieel op langeafstandspendeltrajecten op Lijn D3 te vernieuwen en tegen het einde van 2025 zullen de treinen op Lijn D4 volledig zijn vervangen. Deze nieuwe Ivolgas zullen het reiscomfort aanzienlijk verbeteren en tegelijkertijd de binnenlandse machinebouwindustrie ondersteunen, zoals Maksim Liksutov zei.

Volga 4.0 interior (Photo: Moscow Metro)
Volga 4.0 interieur (Foto: Moskouse Metro)

De investering van de stad in het vervangen van verouderde treinen door nieuwe modellen is aanzienlijk geweest. Het aandeel van het vernieuwde rollend materieel in de hele Centrale Transport Hub is sinds 2011 bijna 15 keer zo groot geworden, van 5 procent naar 71 procent. De gemiddelde leeftijd van het rollend materieel is aanzienlijk gedaald, van 24 naar 8 jaar, aldus het persbericht van Moscow Metro.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.
Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com