FR NL
Left to right: Georgi Gvozdeykov, Minister of Transport and Communications of the Republic of Bulgaria; Philipp Brunner, Member of the Executive Board of Stadler, Vice President of Division Central Europe; Željko Davidović, Sales Manager Central and Eastern Europe at Stadler.

Stadler betreedt Bulgaarse markt met contract voor KISS-treinen

Stadler heeft zijn eerste contract in Bulgarije binnengehaald met het ministerie van Transport en Communicatie van de Republiek Bulgarije voor de levering van zeven emissievrije KISS dubbeldekkers. Het contract, dat in Sofia werd ondertekend, omvat een optie voor drie extra voertuigen, samen met 15 jaar vlootonderhoud en training voor het personeel van de exploitant.

Deze overeenkomst is opnieuw een belangrijk verkoopsucces voor Stadler in de Balkan en breidt zijn aanwezigheid uit naar 48 landen wereldwijd. Tot nu toe zijn er wereldwijd ongeveer 630 KISS dubbeldeksvoertuigen verkocht.

Het contract omvat de levering van zeven voertuigen in eerste instantie, met een optie voor nog eens drie eenheden. Deze treinen met vier wagons zijn ontworpen om snelheden tot 160 km/u te halen en bieden plaats aan minstens 300 passagiers. Het eerste voertuig moet binnen 26 maanden na ondertekening van het contract worden geleverd.

De moderne dubbeldekstreinen, geproduceerd in de Stadler Polska fabriek in Siedlce, Polen, zijn ontworpen voor gebruik op een spoorbreedte van 1435 mm en uitgerust met een 25 kV/50 Hz voedingssysteem. Een deel van de zitplaatsen in elke eenheid en klasse is bij voorkeur bestemd voor passagiers met beperkte mobiliteit. Deze elektrische voertuigen zullen voldoen aan de TSI-eisen voor conventionele treinen, de Europese normen en de voorschriften voor het verkeer en de exploitatie van spoorwegvoertuigen in Bulgarije.

Verklaringen van ondertekenaars

Georgi Gvozdeykov, minister van Transport en Communicatie van de Republiek Bulgarije, benadrukte het belang van de aanschaf van nieuwe treinen om het bestaande rollend materieel te vervangen en te voldoen aan de doelstellingen van het land op het gebied van duurzame mobiliteit. Hij verklaarde: “Het contract dat we vandaag ondertekenen is de eerste bestelling van nieuwe treinen in Bulgarije in 20 jaar. Met de aankoop van ultramoderne zero-emissie dubbeldekkers van Stadler zullen we het comfort van het spoorvervoer voor onze passagiers aanzienlijk verbeteren en een belangrijke bijdrage leveren aan de verwezenlijking van de huidige doelstellingen op het gebied van duurzame mobiliteit.”

Philipp Brunner, lid van de Raad van Bestuur van Stadler en Vice President van Divisie Centraal-Europa, toonde zich trots op het binnenhalen van het contract en merkte op dat de KISS-treinen nieuwe normen stellen op het gebied van prestaties, betrouwbaarheid, veiligheid, comfort en technologie. Hij voegde eraan toe: “We zijn ervan overtuigd dat ze een belangrijke bijdrage zullen leveren aan de verbetering van het openbaar vervoer in Bulgarije. We hopen ook de samenwerking die we zijn aangegaan voort te zetten met andere projecten voor de vervanging van spoorvoertuigen in Bulgarije.”

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.
Onderwerpen: , ,

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com