FR NL

Omzet Talgo stijgt dankzij ’toegenomen industriële activiteit’

Talgo rapporteert een omzet van 166,5 miljoen euro tot maart 2024, een stijging van 31,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Talgo schrijft deze omzetstijging toe aan de toegenomen industriële activiteit, waaronder projecten voor DB, DSB en Renfe. Daarnaast werd de omzetgroei ondersteund door meer terugkerende inkomsten uit onderhoudsdiensten.

In het eerste kwartaal van 2024 boekte Talgo een EBITDA van 20,1 miljoen euro met een marge van 12 procent, als gevolg van de uitvoering van een industrieel actieplan om verstoringen van de toeleveringsketen en de gevolgen van inflatie te beperken, waardoor de risico’s voor de uitvoering van projecten afnamen.

Nettowinst van 10,4 miljoen euro

De nettowinst bedroeg 10,4 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2024, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 2,4 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

In het eerste kwartaal van 2024 weerspiegelde de industriële activiteit van het bedrijf de verwachte groei, met een toename van het tempo van de projectproductie. Talgo verwacht dat deze trend zich het hele jaar door zal voortzetten.

4 miljard euro achterstand

Talgo kan bogen op een orderportefeuille van meer dan 4 miljard euro, waarbij de meeste nieuwe opdrachten verlengingen zijn van bestaande contracten, zoals die met DB en DSB, waarin indexeringsclausules zijn opgenomen om inflatierisico’s te beperken. De orderportefeuille wordt ook ondersteund door de terugkerende activiteit van onderhoudsdiensten, wat bijdraagt aan de groei op lange termijn met stabiele contracten.

Vooruitzichten

De vooruitzichten voor 2024 bevestigen de solide bedrijfsprestaties en projectuitvoering, met naar verwachting hoge activiteitsniveaus en erkende inkomsten, waardoor de EBITDA-marges stabiel blijven op 11,5%.

Voor 2024 voorspelt Talgo een Capex-investering van ongeveer 30 miljoen euro en een stabiele netto financiële schuld vergeleken met 2023, rond 3,0 keer EBITDA, als gevolg van de verwachte behoefte aan contanten voor projecten.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.
Onderwerpen:

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com