FR NL

Britse technologiebedrijven testen spoorwegveiligheid op BCIMO

Softwareontwikkelaar Argenta uit West Midlands en partner Cyth Systems uit Oxfordshire hebben hun verbeterde veiligheidssysteem voor goederenvervoer per spoor getest. Ze maakten gebruik van de faciliteiten van de Black Country Innovative Manufacturing Organisation in Dudley, vlakbij Birmingham. De BCIMO testbaan stelde de partners in staat om hun hardware in te zetten in een gecontroleerde live situatie.

De technologie van Argenta en Cyth biedt een zelfgenererende, draadloze voedingseenheid die geïnstalleerd kan worden op rollend vrachtmaterieel. In combinatie met software om systemen te monitoren, kan de unit problemen aan het licht brengen. Indien nodig kunnen deze problemen ter plekke worden aangepakt of kunnen operators worden gewaarschuwd om voertuigen voor onderhoud naar de werkplaats te brengen voordat er nog meer problemen ontstaan.

Hoge prioriteit voor persoonlijke veiligheid

Argenta en Cyth hebben letselstatistieken bestudeerd en zeggen dat passagiersvoertuigen over het algemeen een hoger risico vormen. Persoonlijk letsel en zelfs dodelijke ongevallen kunnen echter ook worden veroorzaakt door mechanische en technologische defecten in andere omgevingen dan passagiersvoertuigen, vooral bij de bemanning. Het BCIMO heeft hen de kans gegeven om hun ontwerpconcepten verder te ontwikkelen. De BCIMO-testbaan is opgezet om precies dit soort kansen te bieden.

Prototype testen in een live spoorsituatie wordt mogelijk gemaakt voor techbedrijven op het BCIMO

De ontwerppartners van Argenta en Cyth hechten veel waarde aan persoonlijke veiligheid. Ze zeggen echter dat de bredere economische impact ook moet worden meegewogen. Beschadigde infrastructuur, de tijd en kosten die gemoeid zijn met verstoring en reparatie, en zelfs juridische implicaties moeten allemaal in overweging worden genomen. Bovendien is er ook kans op schade aan het vertrouwen en de reputatie.

Vrachtongevallen verminderen

Argenta en Cyth Systems wagen zich voor het eerst in de spoorwegsector. Ze zeggen dat hun technologie een breed scala aan toepassingen kan hebben in de hele sector, maar in eerste instantie wordt de technologie ontwikkeld met als doel het aantal ongevallen met rollend vrachtmaterieel te verminderen. “Voor ons project moesten we gegevens verzamelen van een trein terwijl deze op snelheid reed”, zegt Chris Woodhams, Managing Director bij Argenta. “Voor deze eisen waren de BCIMO faciliteiten perfect. De mensen met wie we werkten waren deskundig en echt behulpzaam bij het voltooien van onze projectactiviteiten.”

Het railtechnologiegebouw bij het BCIMO

De initiële subsidie van 15.000 pond (17.550 euro) werd verkregen via het Innovate UK Business Growth programma van de overheid. Dat hielp Argenta en Cyth toegang te krijgen tot de faciliteiten van BCIMO om gegevens te verzamelen ter ondersteuning van de productontwikkeling. Het is nog steeds een ontwikkeling aan de basis, maar Argenta en Cyth zijn nu de gegevens aan het analyseren en zijn bezig met het ontwerpen van een aantal concepten voor het prototype.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Simon Walton

Bron: RailTech.com