FR NL
Danish State Railways (DSB)

DSB rapporteert winstdaling in Q1 ondanks groei in passagiersaantallen

De Deense Spoorwegen (DSB) kondigden vandaag een daling van de winst voor belastingen aan voor het eerste kwartaal van 2024, met cijfers van 13,5 miljoen euro (DKK 101 miljoen), vergeleken met 25 miljoen euro (DKK 188 miljoen) in dezelfde periode vorig jaar. Ondanks de daling noteerde het bedrijf een solide groei van het aantal passagiers in alle sectoren.

Volgens het rapport steeg het aantal reizen met 4 procent en steeg de passagiersomzet met 7 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023. Daarnaast vierde DSB op 6 april het 90-jarig bestaan van de S-treinen. Ter gelegenheid hiervan werden verschillende promotionele activiteiten georganiseerd, waaronder het aanbieden van gratis reizen met de S-treinen.

Flemming Jensen, CEO van DSB, schreef de winstdaling toe aan verschillende factoren, waaronder lagere energiekosten vergeleken met vorig jaar en een lagere vergoeding van een voormalige leverancier.

“Ondanks de winstdaling hebben we een bemoedigende groei in passagiersaantallen gezien, vooral in S-treinen en langeafstandsdiensten,” zei Jensen. “Dit, in combinatie met onze hoge punctualiteit, biedt een solide basis voor de rest van 2024.”

DSB’s inzet voor duurzaamheid werd ook erkend: het bedrijf steeg 18 plaatsen in de Sustainable Brand Index en staat nu op de 24e plaats van 253 Deense bedrijven. Bovendien is DSB begonnen met de aanbestedingsprocedure voor ‘Supporting Systems’, een cruciale stap in de ontwikkeling van volledig geautomatiseerde S-treinen voor de toekomst.

Moody’s Investor Service heeft de lange-termijn Aa1 rating van DSB herbevestigd na een routine kredietbeoordeling.

In de toekomst wil DSB zich blijven richten op duurzaamheid en punctualiteit en tegelijkertijd de mogelijkheden voor groei en innovatie in de Deense spoorwegsector onderzoeken.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com