FR NL

Long Marston centrum wordt geëlektrificeerd

Porterbrook investeert in het Long Marston testcentrum in Warwickshire, Engeland. Het lease- en vermogensbeheerbedrijf is sinds 2021 de exploitant van de locatie. Vorige maand beviel het zo goed dat ze het kochten. Als onderdeel van een belangrijk ontwikkelingsprogramma heeft Porterbrook deze maand aangekondigd dat de 3,5 km lange testbaan van het centrum geëlektrificeerd zal worden.

Long Marston Rail Innovation Centre, om de naam voluit te zeggen, wordt geëlektrificeerd als onderdeel van een breed investeringsprogramma door de nieuwe eigenaars, Porterbrook. Als de upgrade eind 2025 is voltooid, brengt dit de totale investering van Porterbrook in het centrum op meer dan 75 miljoen pond (88 miljoen euro) over een periode van vier jaar.

Proeven, testen en technische ontwikkeling

Porterbrook is waarschijnlijk het meest bekend als leasemaatschappij van rollend materieel. Ze hebben de meeste spoorwegmaatschappijen in het Verenigd Koninkrijk als klant. Long Marston is waarschijnlijk het bekendst als locatie voor een jaarlijkse bijeenkomst van de spoorwegindustrie. Porterbrook heeft echter een veel bredere portefeuille op het gebied van engineering en asset management, en Long Marston is veel belangrijker voor het vullen van de rest van het jaar met inkomstengenererende tests, testen en engineeringontwikkeling.

]

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Porterbrook, na de aankoop van Long Marston, prioriteit heeft gegeven aan plannen om de 3,5 km lange testbaan, de belangrijkste troef van het centrum, te vernieuwen en te elektrificeren. “Nu de toekomst van Long Marston bevestigd is, hebben we geen tijd verloren”, zegt Mary Grant, CEO van Porterbrook. “We beginnen met de volgende fase van de verbeteringen aan de locatie om onze toewijding om een langetermijnpartner voor de spoorwegindustrie te zijn te versterken.

Substantiële vervanging nodig in de komende tien jaar

Het 55 hectare grote centrum is al aanzienlijk verbeterd op het gebied van ondersteunende diensten. Het heeft nog steeds respect voor zijn erfgoed, maar het lijkt nu minder op het voormalige bevoorradingsdepot van de Royal Engineers in de Tweede Wereldoorlog waaruit het is voortgekomen. De aangelegde wegen rond het terrein zullen misschien wel het meest gewaardeerd worden door de duizenden bezoekers van die jaarlijkse beurs.

Mary Grant CEO Porterbrook. Afbeelding: LinkedIn. © Porterbrook.
.

Porterbrook heeft natuurlijk oog voor het rendement van hun investering. “In de komende tien jaar is een substantiële vervanging van oude voertuigen nodig”, legt Mary Grant uit. “De spoorverbeteringen betekenen dat we samen met onze productiepartners het beste serviceniveau kunnen leveren om een volledige turnkey-oplossing te bieden voor nieuw rollend materieel dat in dienst komt.”

Absolute duidelijkheid voor de spoorwegindustrie

Treinen zullen kunnen testen met snelheden tot 80 km/u. Porterbrook zegt dat het ook in staat zal zijn om het nieuwe European Train Control System (ETCS) signalering in de cabine te ondersteunen. Ze zeggen dat het spoor nog steeds compatibel zal zijn met andere vormen van tractie, waaronder waterstof, batterij en diesel.

“Deze overeenkomst biedt absolute duidelijkheid voor ons bedrijf, onze aandeelhouders en de spoorwegsector in het algemeen over de toekomst op lange termijn van Long Marston Rail Innovation Centre“, voegt Mary Grant toe. “Het geeft ons de zekerheid om door te gaan met onze plannen en verder te investeren om een uitzonderlijke faciliteit te leveren voor testen, training, onderhoud en opslag voor het spoor.”

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Simon Walton