FR NL
euro 2024

Het Schotse leger ontdekt het Bayern-ticket

Voetbalfans uit Schotland zijn in Duitsland voor de openingswedstrijd van Euro 2024. Het gastland speelt tegen Schotland in de openingswedstrijd van het toernooi. De organisatoren verwachten 120.000 Schotten in Beieren voor de wedstrijd. Dat is goed nieuws voor de bierkellars van Beieren. Het is ook goed nieuws voor de verkopers van een speciaal ticket waarmee je van alles kunt doen in Beieren … behalve de wedstrijd bijwonen.

Kaarten voor de wedstrijd Duitsland – Schotland op Euro 2024 waren meteen uitverkocht toen ze werden vrijgegeven. Sommigen zeggen dat alle 66.000 plaatsen gevuld zouden kunnen worden door kiltdragende Schotten. Dat is misschien wishful thinking van de Schotten. Er is echter geen sprake van wishful thinking bij de enorme stijging in de verkoop van een ander ticket. Met dit ticket kom je niet in de wedstrijd, maar met het Bavaria Ticket (Bayern Ticket) kom je overal in Beieren en een beetje verder.

Mannen trots op hun nationale kleding

Het maandelijkse Duitse ticket van €49 is een groot succes. Het ticket voor alle netwerken is goed ontvangen. Het heeft het passagiersverkeer op veel regionale routes doen terugkeren. In één regio is er echter een enorme toestroom van passagiers die een ander regionaal ticket gebruiken. De meesten van hen hebben slechts een basiskennis van het Duits. De meesten zijn mannen. De meesten dragen rokken.

The Tartan Army heeft prijzen gewonnen voor goed gedrag. Bavaria kan verwachten dat de Schotse voetbalfans een blijvende – en kleurrijke – indruk zullen maken. Afbeelding: © http://www.barilive.it/.

Als je het nog niet doorhad, de Schotten komen naar Beieren. Het nationale voetbalteam is uitgeloot voor de opening van het Euro 2024-toernooi op vrijdag 14 juni. Het Schotse team wordt door Duitsland ontvangen in de Allianz Arena in München. Ze zullen worden aangemoedigd door de beroemde “Tartan Army” – de officiële supportersvereniging. De Tartan Army heeft een reputatie voor vriendschappelijke relaties – en een onstuimige aankomst. Velen dragen ook de Schotse traditionele klederdracht – de Kilt. De zware wollen rokken zouden wel eens ideaal kunnen zijn als het recente stormachtige weer in Duitsland deze week terugkeert.

Nog één Schots probleem op te lossen

Er is nog iets waar de Schotten bekend om staan. Dat is op zoek gaan naar een koopje. Daarom wordt het Bavaria Ticket in recordhoeveelheden verkocht. Met het ticket kun je reizen met al het regionale openbaar vervoer in heel Beieren. De prijs is geschikt voor groepen. Nadat de eerste persoon €29 heeft betaald, betalen de volgende vier volwassenen elk slechts €10.

Allianz Arena in München wacht. Duitsland is op vrijdag 14 juni gastheer van de openingswedstrijd van Euro 2024 met Schotland. Afbeelding: Wikimedia Commons. © Michael 2015.

De Duitse spoorwegen zeggen dat er door de geweldige prijs genoeg euro’s overblijven voor bier en pretzels. Uitstekend nieuws voor de Schotten – dat is hun hoofdvoedsel. Met het ticket kun je ook van en naar Salzburg reizen, net over de grens. De Oostenrijkse stad heeft in de weken voor de wedstrijd een enorme belangstelling gezien voor boekingen vanuit Schotland. Er is alle reden om van Salzburg een uitvalsbasis te maken – gezien het gemak van lokaal reizen en de aantrekkingskracht van de Alpenstad. Met weinig kaartjes voor de wedstrijd gaan veel Schotten naar bestemmingen in de buurt, waaronder de officiële fanzones. Alle aangewezen gebieden worden bediend door het openbaar vervoer en het Bavaria Ticket.

DB heeft een portfolio met ticketopties voor fans die tijdens het toernooi naar wedstrijden reizen. Het dragen van een kilt is niet verplicht. De accommodatie is geboekt en het vervoer is geregeld. Het resultaat maakt waarschijnlijk niet zoveel uit. De Schotten zijn de Schotten en er is nog maar één probleem op te lossen. Wie gaat de eerste €29 betalen?

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Simon Walton

Bron: RailTech.com