FR NL

Adif investeert 35 miljoen in preventie en veerkracht tegen aardverschuivingen

De Spaanse spoorweginfrastructuurbeheerder Adif zal de betrouwbaarheid en veerkracht van het spoorwegnet versterken met een investering van 35,4 miljoen euro in de preventie van aardverschuivingen bij slecht weer.

Adif zal de muren renoveren van de baanvakken van conventionele en metrische spoorlijnen die in greppels zijn aangelegd, en structuren renoveren die aardverschuivingen vanuit het omliggende land voorkomen als gevolg van erosie of periodes van slecht weer zoals hevige regenval. In het licht van de klimaatverandering kan meer regen in kortere perioden worden verwacht, wat aardverschuivingen en grote verstoringen van de spoorwegexploitatie kan veroorzaken.

De werken zijn onderverdeeld in drie percelen. Het eerste perceel omvat het werk aan de muren van de noordwestelijke lijnen, waarvoor 13,8 miljoen euro is uitgetrokken. Dit zal worden uitgevoerd door de Tijdelijke Unie van Bedrijven (UTE) die wordt gevormd door Tecsa en Copasa.

Perceel 2, dat de muren van de noordoostelijke lijnen en het centrum van het Spaanse spoorwegnet omvat, is voor 10,6 miljoen euro uitbesteed aan de UTE Marco Infraestructuras y Medioambiente, Cycasa en Desnivel Agranaltura. Het laatste perceel, met spoorlijnen in het noorden, oosten en zuiden, is gegund aan Azul Construction Repair, voor 11 miljoen euro.

Lees meer:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Esther Geerts

Bron: RailTech.com