SPL Powerlines UK implementeert geofencing technologie

Tended wearable device

SPL Powerlines UK gaat Tended geofencingtechnologie integreren in Bedfordshire en de East Midlands om de veiligheid van het personeel langs het spoor te vergroten.

Een belangrijk risico voor baanwerkers is het verlies van situational awareness, wat het risico op ongelukken of bijna ongelukken aanzienlijk kan verhogen. Tended geofencing oplossing, ontwikkeld in samenwerking met Network Rail. Spoorwerkers ontvangen waarschuwingen via audio, visuele en haptische signalen als ze afwijken van veilige werklimieten, waardoor het risico van menselijke fouten bij werkzaamheden langs het spoor wordt beperkt.

Dagelijkse blootstelling aan risicovolle omstandigheden

SPL Powerlines UK is gespecialiseerd in het leveren van bovenleidingsmaterieel voor standaard en hogesnelheidsspoorlijnen en is lid van de Powerlines Group. Gezien de uitdagende aard van hun werk in de buurt van open lijnen en potentiële elektrische gevaren, worden de werknemers van SPL Powerlines dagelijks blootgesteld aan risicovolle omstandigheden.

SPL Powerlines maakt gebruik van een online dashboard om veilige werkgebieden af te bakenen voorafgaand aan werkzaamheden op locatie in Bedfordshire en de East Midlands. Dit omvat het identificeren van veilige toegangspunten tot het terrein, het afbakenen van werkzones op een veilige afstand van open lijnen en het vaststellen van grenzen rond isolatiegrenzen om teams te beperken tot gebieden waar elektrische stroom is geïsoleerd. Deze aanpak ondersteunt het zogenaamde Form C-werken door planners in staat te stellen veilige werkzones te definiëren voor mensen die binnen 2,75 meter van 25 kV bovengrondse lijnen werken.

Daarnaast zal SPL Powerlines de technologie gebruiken om statische activa nauwkeurig te positioneren, de bewegingen van installaties en machines op het spoor te bewaken en de algehele veiligheid en efficiëntie te verbeteren.

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com