FR NL
An SNCF TGV InOui in Paris

SNCF kondigt gedeeltelijke heropening van spoorverbinding tussen Frankrijk en Italië aan

Naar aanleiding van de steenverschuiving in de Maurienne-vallei op 27 augustus 2023 kondigde SNCF Voyageurs een vervangende passagiersdienst aan tussen Frankrijk en Italië voor reizen vanaf 10 januari tot 24 maart. De dienst zal het getroffen gebied omzeilen met bussen.

Tot nu toe werden de door de aardverschuiving getroffen verbindingen in eigen land gedeeltelijk hervat, zoals de Frecciarossa-verbinding Parijs-Lyon, die in september werd hervat, of de aangepaste dienstregeling van SNCF die in oktober werd ingevoerd. Dit is de eerste keer dat de verbindingen tussen Frankrijk en Italië weer rijden, zij het met behulp van wegtransport. Het gedeeltelijke herstel van de spoorverbinding tussen Frankrijk en Italië vanaf 10 januari wordt mogelijk gemaakt door de invoering van een vervangende dienst door SNCF Voyageurs met TGV INOUI / Bus / TGV INOUI.

Klanten hebben nu een oplossing voor reizen tussen Frankrijk en Italië, met één retourrit per dag tot het volledige herstel van de lijn (in plaats van de gebruikelijke 3 ononderbroken retourritten). De dienst bestaat uit een reis met TGV INOUI van Parijs naar Saint Jean de Maurienne, een busverbinding naar Oulx om het beschadigde deel te omzeilen en nog een TGV INOUI van Oulx naar Turijn en Milaan. “Het herstel van deze spoorverbinding is voor ons van cruciaal belang om de continuïteit en de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen die centraal blijft staan in onze missie om de regio’s te bedienen”, aldus Jean-François Ancora, CEO van SNCF Voyages Italia.

De verkoop is geopend op maandag 11 december 2023, met de eerste reizen gepland vanaf 10 januari 2024, met één retourvlucht per dag in beide richtingen tussen Parijs en Milaan. Het enkeltje is verkrijgbaar vanaf 39 euro. De nieuwe dienstregeling voor de vervangende dienst ziet er als volgt uit:

New schedule for the substitution service (Source: SNCF Voyageurs press release)
Nieuwe dienstregeling voor de vervangende dienst (Bron: Persbericht SNCF Voyageurs)

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.
Onderwerpen: , ,

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com