FR NL
Valdebebas station

Adif’s plan voor pendelaars in Madrid gaat vooruit

Adif maakt vorderingen met de ontwikkeling van het plan voor het woon-werkverkeer in Madrid door verbeteringen aan te brengen in de brandbeveiliging, evacuatie en ventilatie op de stations Pirámides en Valdebebas op de lijnen C-1 en C-10. Om dit doel te bereiken zijn de bouwprojecten aanbesteed.

Om dit doel te bereiken zijn de bouwprojecten aanbesteed, die ook een analyse van achtergronden en een voorstel van alternatieven voor elk station zullen omvatten. De actie zal worden uitgevoerd door de UTE, geïntegreerd door de bedrijven Esteyco en Teka Ingenieros, met een budget van 1,1 miljoen euro.

In het kader van het plan voor het woon-werkverkeer in Madrid werkt Adif aan de verbetering van dit soort voorzieningen op een groot aantal stations in de regio. In Alcobendas-San Sebastián de los Reyes en Getafe Centro (beide op lijn C-4) worden verbeteringen aangebracht aan de evacuatie- en ventilatieomstandigheden in geval van brand; in het eerstgenoemde station omvat de renovatie de implementatie van twee nieuwe nooduitgangen.

Voor stations op lijn C-5 (Embajadores, Cuatro Vientos, San José de Valderas, Alcorcón, Las Retamas, Doce de Octubre, Laguna, Puente Alcocer, Las Águilas en Maestra Justa Freire-Polideportivo Aluche) worden projecten opgesteld om de evacuatie- en ventilatieomstandigheden te verbeteren, en de aanpassing en verbetering van de toegankelijkheid en functionaliteit van de perrons en de uitbreiding ervan tot 210 meter, om ze aan te passen aan het nieuwe rollend materieel dat is gepland in het plan voor het woon-werkverkeer in Madrid.

Bredere renovaties en nieuwe stations

Adif zal een bredere renovatie uitvoeren van andere stations op lijn C-5: Aluche (nieuwe bovengrondse lobby), Móstoles-El Soto (verbeterde toegankelijkheid en integratie in de stad, in een gezamenlijk project met Renfe), en Méndez Álvaro (uitbreiding van de bestaande ondergrondse lobby), met projecten die zich momenteel in de ontwerpfase bevinden. Voor het station San Yago, op lijn C3-a, zijn werkzaamheden uitbesteed om de toegankelijkheid, veiligheid en integratie van de faciliteiten in de omgeving te verbeteren.

Als onderdeel van de algehele verbouwing van het station Madrid Chamartín Clara Campoamor breidt Adif de hoofdlobby uit naar het noorden en oosten, waardoor forenzen meer ruimte krijgen en een gedifferentieerde zone voor stedelijke en interstedelijke reizen.

Het woon-werkverkeerplan omvat ook de bouw van nieuwe stations: Parla Norte (lijn C-4) is begonnen met de uitvoering en de werkzaamheden voor Pinto La Tenería (lijn C-3) zijn aanbesteed. Daarnaast worden projecten voor de nieuwe stations van Tres Cantos Norte en Soto de Real, beide op lijn C-4b, opgesteld, en in de aanbestedingsfase, het opstellen van projecten voor de nieuwe stations van Imperial (lijnen C-1 en C-10) en Fuencarral-Malmea (lijn C-4).

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com