Zware stormen veroorzaken ravage in Zuid-Duitsland

Een nieuw jaar – een nieuwe ronde van zware lente / zomer regenval die problemen veroorzaakt in het Duitse spoorwegennet. Afgelopen weekend werden meerdere diensten in Beieren verstoord en de storingen hielden aan op maandag 3 juni. Als reactie op de situatie verlengde Deutsche Bahn de geldigheid van treintickets voor geannuleerde reizen tijdens het weekend.

“Daarnaast zijn andere tarief- of wettelijke passagiersrechten van toepassing,” liet DB weten, eraan onderliggend dat passagiers ook in aanmerking komen voor terugbetaling van tickets indien en waar nodig.

Naast het omgaan met ontevreden klanten, heeft DB ook te maken met de hoofdpijn van beschadigde infrastructuur. Door de zware overstromingen zijn op verschillende plaatsen sporen onder water gelopen, terwijl er ook aardverschuivingen hebben plaatsgevonden. Zo ontspoorde een ICE-trein na een aardverschuiving tussen Schwäbisch-Gmünd en Lorch met gewonden tot gevolg. De DB-ploegen waren druk bezig met het schoonmaken van de lijn en het hersporen van de trein – een poging die met succes werd bekroond.

Zondagavond laat deelde de Duitse infrastructuurbeheerder DB InfraGO spoorwegexploitanten mee dat de uitdagende omstandigheden de eerste dagen van deze week zouden aanhouden, aangezien het waterpeil nog steeds steeg en er nog steeds hevige neerslag viel.

Lees ook:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Nikos Papatolios

Bron: RailTech.com