FR NL
Vossloh concrete sleepers, source: Vossloh

Vossloh AG beveiligt 240 miljoen euro gesyndiceerde duurzaamheidslening

Vossloh AG heeft een belangrijke syndicaatslening afgesloten om haar duurzaamheidsinitiatieven te ondersteunen en tegelijkertijd gunstige financiële voorwaarden te garanderen.

De overeenkomst, ter waarde van 240 miljoen euro, dient ter vervanging van een eerdere lening die dateert uit 2017. De nieuwe lening is gestructureerd als een doorlopende kredietlijn en biedt flexibiliteit in het gebruik van fondsen, met voorzieningen voor een extra verhoging van het leenbedrag met 160 miljoen euro. De looptijd is minimaal vijf jaar, tot februari 2029, met de optie voor twee verlengingen van een jaar.

Een opmerkelijk aspect van dit financieringsinitiatief is de integratie van duurzaamheidscriteria in de rentemargeberekening. De lening is afgestemd op de Taxonomy-verordening van de EU en bevat een bonus-malussysteem dat gekoppeld is aan het conformiteitspercentage van taxonomie-afhankelijke verkopen. Dit weerspiegelt Vossloh’s inzet voor duurzaamheid en onderstreept haar toewijding aan het verbeteren van haar prestaties op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur (ESG).

De gesyndiceerde lening werd mogelijk gemaakt door een consortium van acht banken via een club deal-regeling. Commerzbank AG trad op als documentatieagent en Bayerische Landesbank nam de rol van ESG-coördinator op zich. Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) is belast met de verantwoordelijkheid om gedurende de hele looptijd van de lening op te treden als facilitair agent en te zorgen voor een soepel operationeel toezicht.

Lees meer:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.
Onderwerpen: ,

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com