FR NL
Flexity tram in Gothenburg

Alstom voltooit eerste bestelling van 40 Flexity trams voor Göteborg, Zweden

Alstom heeft de 40e Flexity-tram geleverd aan het agentschap dat verantwoordelijk is voor het tramnetwerk Västtrafik in Göteborg, waarmee de eerste bestelling van lightrailvoertuigen deze maand is afgerond. Het contract werd in 2016 ondertekend en in dat jaar gewaardeerd op 100 miljoen euro.

De eerste Flexity-tram werd in 2019 geleverd en de volledige vloot is momenteel in gebruik op het grootste tramnet van Zweden, dat meer dan 160 kilometer spoor bestrijkt en meer dan 4,5 miljoen kilometer heeft afgelegd. De Flexity-tram, die lokaal bekend staat als de M34, is een uitgebreide versie van de M33-tram die eerder door Alstom aan Göteborg werd geleverd. De trams bieden plaats aan 319 passagiers, een toename van 50 procent ten opzichte van het eerdere M33-model, en zijn ontworpen om te voldoen aan de spoor- en weersomstandigheden in de stad.

De modellen M33 en M34 vervangen de verouderde trams M28 en M29 die eerder in dienst waren. Zoals als optie was opgenomen in de oorspronkelijke bestelling, zegt Alstom nog 60 extra voertuigen te zullen leveren voor het openbaar vervoer van Göteborg. De nieuwe Flexity tram, aangeduid als M33 Type C en lokaal aangeduid als de M34, is een verlengde 45 meter versie van de M33 tram, waardoor de vervoerscapaciteit met 50 procent toeneemt.

Het nieuwe Flexity M34-model biedt plaats aan 319 passagiers, wat 50 procent meer is dan het vorige M33-model. (afbeelding: Alstom, Kasper Dudzik)

Deze lightrailvoertuigen zijn ontwikkeld in samenwerking met consortiumpartner Kiepe-Electric en maken deel uit van een gezamenlijke inspanning om de bestaande vloot te moderniseren en tegemoet te komen aan de groeiende bevolking in Göteborg en de omliggende regio. De laatste levering van de basisorder, die werd geproduceerd in de Alstom-fabriek in Bautzen, Duitsland, onderging eind oktober uitgebreide tests en inspecties. Na de laatste inbedrijfstelling en inspectie is het 40e voertuig met succes overgedragen aan de klant en klaar om in het verkeerssysteem van de stad te worden ingezet.

Lees meer:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com