FR NL

Siemens trams teruggeroepen in North Carolina

Op 12 januari 2024 vond er een belangrijke ontwikkeling plaats in Charlotte, North Carolina, waar de helft van de Siemens Mobility trams uit dienst werd genomen als gevolg van de ontdekking van een glijprobleem aan de wielen van twee driedelige trams van het S70-model, meldt Railway Supply.

Na de richtlijn van het transportdepartement schakelde CATS, de vervoersmaatschappij van de stad, 22 van de 42 betrokken trams uit, aldus Railway Supply. De buiten dienst gestelde trams, geïdentificeerd als S70-modellen, ondergaan onderhoud voor een periode van twee tot drie maanden. De trams uit de latere serie S700 blijven daarentegen operationeel zonder gerapporteerde problemen.

Inside the Siemens Mobility S70 (Siemens Mobility)
Binnenkant van de Siemens Mobility S70 (Siemens Mobility)

CATS CEO Brent Cagle benadrukte dat onderhoudsspecialisten overmatige speling op het wiel vaststelden, wat leidde tot het verschijnen van de schuif. Belangrijk is dat CATS beweert dat dit huidige probleem geen verband houdt met de eerdere lagerproblemen waardoor sommige trams in 2022 ontspoorden. Het North Carolina Department of Transportation en CATS werken actief aan een versneld herstelplan voor de buiten dienst gestelde trams, met als doel ze weer in het systeem op te nemen nadat het noodzakelijke technische onderhoud is uitgevoerd.

Het S70-model werd geproduceerd van 2002 tot 2017. De eerste bestelling van S70-voertuigen in de VS werd geplaatst in 2001 voor het METRORail-systeem in Houston, Texas. De laatste S70’s werden in 2017 gebouwd voor het lightrailsysteem Metro Transit in Minneapolis-Saint Paul. Het S70-model werd opgevolgd door de S700.

Siemens Mobility S70 specifications
Siemens Mobility S70 specificaties

S700

De operationele S700 trams zijn onaangetast en zullen hun reguliere dienst voortzetten. In 2019 introduceerde Siemens Mobility de modelaanduiding S700, een rebranding van een versie van de S70 die sinds 2014 in productie was. De belangrijkste wijziging tussen de S70 en de S700 zit in de stoelopstelling in het middengedeelte van het voertuig. Daarnaast bevat de S700 verschillende technologische upgrades.

Siemens S70 in North Carolina
Siemens S700 in North Carolina

Siemens Mobility introduceerde de S700 trams in augustus 2021 voor het Charlotte Area Transit systeem. De voertuigen, geproduceerd in Sacramento, Californië, bevatten innovatieve batterijtechnologie die hybride werking mogelijk maakt, zowel op als buiten de draad. De CityLYNX Gold Line’s tweede fase, verrijkt met zes S700 trams, breidt uit met 2,5 mijl, in totaal 4 mijl en introduceert 11 nieuwe haltes.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com