FR NL
Mock-up of the MF19

Île-de-France Mobilités plaatst order van 1,1 miljard euro bij Alstom

Île-de-France Mobilités heeft 103 nieuwe MF19 metrotreinen voor de Parijse metrolijnen 8, 12 en 13 besteld bij Alstom. De inzet van de nieuwe treinen is gepland tussen 2027 en 2029. Deze bestelling wordt geschat op bijna 1,1 miljard euro (exclusief belastingen).

Deze bestelling volgt op die van 44 treinen voor de lijnen 10, 3bis en 7bis in 2019. Verdere bestellingen voor de lijnen 8, 12, 3 en 7 worden binnenkort verwacht. In totaal zullen acht metrolijnen (3, 3bis, 7, 7bis, 8, 10, 12 en 13) profiteren van deze nieuwe treinen, die de modellen MF67, MF77 en MF88 vervangen. Hun komst, die al in 2025 wordt verwacht op lijn 10, maakt deel uit van een bredere strategie om de modernisering van het metronetwerk te versnellen, aangestuurd door de organiserende overheid. Deze strategie heeft tot ongekende investeringen geleid, voor een totaal van bijna 10 miljard euro tegen 2035.

Deze laatste bestelling is bedoeld om Alstom in staat te stellen zijn toeleveringsketens veilig te stellen en zich tegelijkertijd aan te passen aan de voortgang van de noodzakelijke infrastructuurwerken op de lijnen, zoals perronaanpassingen, perronschermdeuren en signaleringssystemen, aldus Île-de-France Mobilités.

Mock-up of the MF19
Mock-up van de MF19 (Foto: IDFM)

De MF19

De modulaire MF19 wordt geleverd in drie treinlengtes, kan schakelen tussen handmatige en automatische bediening en biedt verschillende interieurindelingen om te voldoen aan de eisen van verschillende lijnen. Hij heeft een “boa” treinontwerp, wat betekent dat hij over de hele lengte open is. Dit zorgt voor meer licht in de treinen, een beter uitzicht en vergemakkelijkt de beweging van de passagiers aan boord, aldus Île-de-France Mobilités.

De MF19 biedt keuzes met verschillende wachtruimtes voor korte en lange trajecten en speciale ruimtes voor passagiers met beperkte mobiliteit en zorgt voor een efficiënte verdeling van passagiers en comfort aan boord. De MF19 is uitgerust met omkeerbare airconditioning, natuurlijke verlichting, USB-poorten en schermen met realtime passagiersinformatie. De MF19 zal ook worden uitgerust met videobewaking.

Tot slot zal het elektromagnetische remsysteem de vervuiling die gepaard gaat met mechanisch remmen aanzienlijk verminderen, terwijl het LED-verlichtingssysteem het energieverbruik met 20 procent zal terugdringen.

Inside the future MF19 (Photo: IDFM)
Binnenkant van de toekomstige MF19 (Foto: IDFM)

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com