FR NL
Škoda ForCity Plus FCB trams taking shape in Germany

Škoda produceert ForCity Plus FCB trams in Duitsland

De productievestiging van Škoda Group in Pilsen nadert de voltooiing van de eerste Škoda ForCity Plus FCB trams. Deze trams worden op maat gemaakt om te voldoen aan de specifieke behoeften en omgevingen van Frankfurt (Oder), Brandenburg an der Havel en Cottbus.

De levering van de eerste tram aan Frankfurt (Oder) staat gepland voor april, Cottbus ontvangt de tram een maand later. De vervoersbedrijven van Brandenburg hebben in totaal 39 voertuigen besteld, met nog eens 8 beschikbare opties.

Er wordt verwacht dat de introductie van de nieuwe trams het openbaar vervoer in alle drie de steden zal verbeteren, omdat ze toegankelijk zijn met een lage vloer, ideaal voor personen met beperkte mobiliteit. De Škoda ForCity Plus trams zullen voorzien zijn van airconditioning, gemakkelijk instappen en multifunctionele ruimtes voor kinderwagens, fietsen en andere voorzieningen. Bovendien is er rekening gehouden met het milieu en de economie, in overeenstemming met de verwachtingen van de deelstaat Brandenburg.

De Škoda ForCity Plus trams zijn moderne eenrichtingsvoertuigen met drie secties, 70% lage vloer en uitgerust met geavanceerde voorzieningen zoals airconditioning, ruime interieurs en drempelloze toegang. Een eenvoudig te begrijpen informatiesysteem en een camerasysteem voor een betere zichtbaarheid voor de bestuurder en verkeersveiligheid behoren tot de belangrijkste kenmerken. De trams zijn ontworpen om lage bedrijfskosten te bieden, wat bijdraagt aan de algehele efficiëntie van het transportsysteem.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com