FR NL
Alstom Traxx DC3 locomotive

Captrain Italia en Railpool ondertekenen sale and leaseback overeenkomst

Captrain Italia en Railpool hebben een belangrijke overeenkomst gesloten om hun samenwerking in Italië te versterken op 29 februari 2024. Captrain zal de eigendom van haar 13 Alstom Traxx DC3 locomotieven, uitgerust met Last Mile module technologie, overdragen aan Railpool. Railpool zal deze locomotieven op lange termijn terug leasen aan Captrain, wat de vlootstrategie van Captrain zal versterken.

De sale and leaseback-overeenkomst zal het vlootbeheer van Captrain stroomlijnen en sluit aan bij haar doelstelling om nieuwe technologieën zoals Last Mile te omarmen en zich voor te bereiden op de nakende ERTMS-implementatie. Na de volledige implementatie zal Captrain een homogene vloot van 32 locomotieven beheren door Railpool.

Mauro Pessano en Alberto Lacchini (Foto: Railpool)

Mauro Pessano, CEO van Captrain Italië, toonde zich enthousiast over de samenwerking: “De samenwerking met Railpool stuwt ons vooruit in onze reis naar vlootmodernisering. Met de bijna voltooide vernieuwing, kunnen onze klanten best-in-class locomotieven verwachten die optimale prestaties en betrouwbaarheid leveren, gekoppeld aan de veelzijdigheid van Last Mile en gereedheid voor ERTMS.”

Alberto Lacchini, General Manager van Railpool Italia, benadrukte de toewijding van het bedrijf aan de Italiaanse markt met de volgende opmerking: “Deze overeenkomst onderstreept Railpool’s niet aflatende inzet voor Italië en verstevigt onze positie als de belangrijkste leverancier van Alstom Traxx DC3 Last Mile locomotieven in de regio.”

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com