FR NL
Unveiling of the EM-ICE in Frankfurt am Main, from left to right Michael Otremba, Dr. Michael Peterson, Stefanie Berk and Andreas Mex Schaer

EM-ICE-trein met voetbalthema van DB is nu operationeel

Allemaal aan boord van de EM-ICE “Fan Capital Hamburg”! Deutsche Bahn (DB) onthulde dinsdag haar nieuwste wonder: een volledig aangeklede ICE-trein die is omgetoverd tot een rijdende fanzone ter ere van het aankomende UEFA Europees Kampioenschap voetbal. In een uniek initiatief is de trein van binnen en van buiten versierd met levendige voetbalmotieven die de 24 deelnemende landen vertegenwoordigen.

Tijdens een levendige ceremonie op het centraal station van Frankfurt doopte Dr. Michael Peterson, DB’s bestuurslid voor langeafstandsreizigersvervoer, samen met sleutelfiguren zoals Andreas Schaer van EURO 2024 GmbH en Michael Otremba van Hamburg Tourismus, de 7-delige ICE 4 officieel tot “Fan Capital Hamburg”. De stad kreeg de eer na het winnen van een pittige stemming op de Instagram-kanalen van DB.

Dr. Peterson prees de EM-ICE als een unieke fanzone, die de elektrische sfeer van het stadion direct in de trein brengt. Als officiële nationale partner van het kampioenschap bereidt DB zich voor op het aanbieden van speciale aanbiedingen en extra treinen rond wedstrijddagen, waardoor het makkelijker en betaalbaarder dan ooit wordt om naar de wedstrijden te reizen.

Van grote stickers met voetbalthema’s op de muren van de wagons tot grappige weetjes verspreid over de trein, passagiers kunnen een overvloed aan verrassingen verwachten aan boord van de EM-ICE. Als mobiele ambassadeur voor het kampioenschap zal de trein de komende maanden door het land reizen.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com