FR NL
Spoorwegen

Extra investering om militaire transporten vlotter te laten verlopen

Belgische spoorlijn Benjamin Brolet / Infrabel

De Europese commissie geeft ons land tientallen miljoenen euro’s voor betere spoor- en snelwegen. De bedoeling is om die meer geschikter te maken voor zware militaire transporten richting de Russische grens.

Twee grote militaire mobiliteitsprojecten in Vlaanderen worden gesubsidieerd, zo meldt het Nieuwsblad. Infrabel krijgt 31 miljoen euro. Met dat geld zal de spoorweginfrastructuurbeheerder in de Antwerpse haven een aantal rangeerstations en -terreinen opwaarderen en uitbreiden. Het moet de capaciteit en de snelheid verhogen. Het moet ervoor zorgen dat oorlogsmateriaal veel sneller en efficiënter dan vandaag op goederentreinen richting Duitsland kan worden geladen.

Modal Shift

Infrabel tekent concreet in op de zogenaamde CEF (Connecting Europe Facilities) calls. In dit kader gaat het om de specifieke MILMOB dossiers (military mobility). “De reden waarom wij als Belgische spoorinfrastructuurbeheerder dit project indienden heeft te maken met de “modal shift” dus het bevorderen van het vervoer van goederen per spoor”, zegt Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel.

Infrastructuurwerken

Het project dat onlangs werd goedgekeurd is dit in de haven van Antwerpen. Het gaat meer bepaald om seininrichtingswerken op een sectie van spoorlijn 223 ter verhoging van de capaciteit en de performantie van het goederenvervoer,het verbeteren van de toegang en daarnaast ook over de elektrificatie van de sporen in twee rangeerbundels binnen de Haven van Antwerpen (Port of Antwerp-Bruges).

Sporenbundel van Montzen

Een ander project waarvoor Infrabel eerder Europese subsidies heeft ontvangen is dit voor de aanleg van vier geëlektrificeerde lange sporen in de sporenbundel van Montzen zodat 740 meter lange goederentreinen (= overeenkomstig de vraag van Europa) kunnen rijden tussen de Haven van Antwerpen en de Duitse grens. Dit is ook gelinkt aan de Europese goederencorridors waarbij België is betrokken. Vorig jaar werden er al Europese subsidies geschonken aan de modernisering van het strategisch belangrijke rangeerstation in het Luikse Plombières

Auteur: Matthias Vanheerentals