Carsoelbrug in Sint-Job (Ukkel) klaar tegen 2025

Brug Sintjob
Brug Sintjob Infrabel

De werken aan de Carsoelbrug in Sint-job (Ukkel) schieten goed op. Binnenkort start Infrabel met de funderingswerken in het kader van de nieuwe brug. De werken zullen volledig afgerond zijn in het najaar van 2025.

Een tijd geleden zijn de werkzaamheden gestart aan de nieuwe brug over de Jean en Pierre Carsoellaan aan het station Sint-Job in Ukkel. Er komt een nieuwe brug die 4 keer breder is en zal worden omgevormd tot een intermodaal openbaar plein dat alle vervoersmodi zal integreren: trein, tram, bus, auto, fiets en voetganger. Dit ambitieuze project is het resultaat van de samenwerking tussen Infrabel, NMBS, MIVB en Brusselse Mobiliteit, in nauw overleg met de gemeente Ukkel. In totaal gaat het om een investering van 10,8 miljoen euro.

Grondwerken

Momenteel vinden er graaf- en grondwerken plaats. Er worden graafmachines ingezet, alsook een kraan van 40 meter hoog die een reikwijdte heeft van 65 meter. Binnenkort wordt er gestart met funderingswerken in het kader van de nieuwe brug. Er is ook een tijdelijke trap gebouwd en de perrons werden verlengd.

Carsoelbrug

Sinds midden september wordt er gewerkt aan de Carsoelbrug van het station Sint-Job in Ukkel. Er komt een brug die vier keer zo groot is als de oude. De nieuwe brug biedt plaats aan alle vervoersmodi: trein, tram, bus, auto, fiets, voetgangers. De werken hebben wel gevolgen voor het treinaanbod. Er is tijdelijk minder treinverkeer tussen stations Sint-Job en Brussel-Luxemburg. Volgens Infrabel zullen de werken volledig afgerond zijn in het najaar van 2025, maar zal de vernieuwde brug al toegankelijk zijn voor verkeer in het najaar van 2024, mits aansluitende werken.

Auteur: Matthias Vanheerentals