FR NL
Back in November 2023, strikes also impacted the German train system

Duitse staking gaat door: rechtbank acht staking van machinisten legaal

De arbeidsrechtbank in Frankfurt am Main heeft het verzoek van Deutsche Bahn om een kort geding om de geplande staking van GDL tussen 9 en 12 januari te voorkomen afgewezen. De rechtbank besloot dat de vakbond het recht heeft om te staken, ondanks de eisen van DB. DB gaat nu in beroep tegen deze beslissing bij de arbeidsrechtbank van de deelstaat Hessen.

Het Duitse staatsspoorwegbedrijf heeft zich al tot de arbeidsrechtbank van de deelstaat Hessen gewend over de situatie met GDL. DB heeft een verzoek ingediend bij de rechtbank om te onderzoeken of de vakbond nog steeds in aanmerking komt om deel te nemen aan de collectieve onderhandelingen, aangezien de vakbond alle aanbiedingen van het spoorwegbedrijf heeft afgewezen en overgaat tot uitgebreide stakingsacties.

Nu zal de rechtbank in Hessen twee zaken tussen DB en GDL behandelen, in een poging om de situatie op te helderen en mogelijk een oplossing te vinden voor de escalerende spanning tussen de twee partijen. Op dinsdag om 17 uur begint een rechtszitting na het dringende verzoek van DB voor een kort geding tegen de staking van GDL.

DB heeft zich voorbereid op de dreigende GDL-staking en is van plan om medewerkers en voertuigen in te zetten volgens een nooddienstregeling. Dit geldt ook op woensdag voor het geval de staking niet doorgaat.

Staking gaat door zoals gepland

GDL start een meerdaagse staking die de meeste werkdagen van deze week zal beslaan. Ook internationale treindiensten ondervinden hinder. Woensdag, donderdag en vrijdag rijden er geen NS-treinen van en naar Duitsland, aldus een woordvoerder. Onder andere de intercity naar Berlijn en de nachttreinen naar Oostenrijk en Zwitserland zullen drie dagen niet rijden.

De goederendiensten worden vanaf dinsdag 9 januari om 18:00 uur getroffen. De stakingsactie zal naar verwachting tot vrijdagavond 12 januari duren, met aanzienlijke gevolgen voor het goederenvervoer.

Een versie van dit artikel verscheen eerst op zusterblad RailFreight.com

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Nikos Papatolios

Bron: RailTech.com