FR NL
The Piper safety technology
RailTech Europe

Workshop: nieuwe sensortechnologieën die de veiligheid van spooronderhoud verbeteren

Tijdens RailTech Europe op 6 en 7 maart worden verschillende gratis workshops gegeven, die we hier in de spotlight zetten. Deze workshop door Robert Hanczor van Piper Networks gaat over nieuwe sensortechnologieën die de veiligheid op het spoor verbeteren en tegelijkertijd de kosten voor de exploitant verlagen.

Nu het aantal reizigers na de pandemie toeneemt, richten spoorwegexploitanten zich op het verbeteren van de service voor passagiers. De vraag naar betere dienstregelingen en systeemprestaties wordt vaak gehinderd door onderhoudsprogramma’s die bijdragen aan onderbrekingen van de dienstverlening. Deze presentatie en workshop richten zich op de kritieke rol van initiatieven op het gebied van spooronderhoud in het streven naar betrouwbare systeemprestaties en behandelt 3 kerndoelstellingen:

  • Het verbeteren van de nauwkeurigheid van de meting van werklimieten om de bezetting van het spooronderhoudsgebied te verminderen
  • Consolidatie van de overdracht van werkorderinformatie tussen de planning, voertuigbestuurders en EIC’s (Employees in Charge)
  • De beschikbaarheid van het systeem maximaliseren door de noodzaak te verminderen om sporen af te sluiten die grenzen aan een onderhoudsactiviteit op het spoor.

De workshop wordt gegeven door Robert Hanczor, PhD, de oprichter en CEO van Piper Networks. Piper is opgericht in 2011 en heeft vijf primaire productlijnen voor de industrie, waaronder: Vitale Trein Plaatsbepaling, Onderhoud van Weg (MOW) Bescherming, Automatische Trein Bescherming (ATP), Veiligheid van Hellingovergangen en Reizigers Informatie Display Systemen (PIDS). Het bedrijf ontving onlangs van de onafhankelijke veiligheidsbeoordelaar TUV SUD de CENELEC certificering SIL-4 (Safety Integrity Level 4) voor zijn UWB treinbesturingssysteem, waarmee het de allereerste op UWB gebaseerde positie- en snelheidstechnologie is die vitaliteit bereikt.

Robert Hanczor, founder and CEO of Piper Networks
Robert Hanczor, oprichter en CEO van Piper Networks

Het bedrijf richt zich momenteel op de ontwikkeling van een nieuwe generatie transportnavigatie- en veiligheidsoplossingen. Hun doel is om implementaties te versnellen die helpen bij het moderniseren van signalering, het verbeteren van systeemveiligheid en het genereren van kritische telematische gegevensanalyse. Hanczor leidt momenteel verschillende Amerikaanse initiatieven voor de Metropolitan Transportation Authority (MTA) in New York City en Amtrak. Hij is geboren in New York en woont nu in San Diego. Hij geeft leiding aan een ervaren en toegewijd team dat werkt aan het verbeteren van de veiligheid en betrouwbaarheid van de spoorwegen in de hele sector.

Ga voor meer informatie over het workshopprogramma en om u gratis te registreren naar de website van RailTech Europe.

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: RailTech

Bron: RailTech.com