FR NL
Renfe train in Barcelona (Photo: Shutterstock)

Renfe verkoopt half miljoen tickets naar Frankrijk

Renfe heeft de mijlpaal van een half miljoen verkochte tickets voor haar internationale AVE-treinen tussen Spanje en Frankrijk bereikt.

Het Spaanse bedrijf betrad afgelopen zomer de Franse markt met zijn AVE-treinen en bood twee routes aan die 15 bestemmingen in beide landen met elkaar verbonden. De respons van de vraag was positief, met een gemiddelde bezettingsgraad van rond de 80 procent. Het merendeel van de vraag onder de eerste 500.000 verkochte tickets was voor internationale reizen en langere afstanden. Vooral de routes Barcelona-Lyon en Barcelona-Montpellier zijn populair.

De Renfe AVE-treinen in Frankrijk rijden op twee routes: Lyon naar Barcelona en Marseille naar Madrid, waarbij de routes gedeeltelijk worden gedeeld. Op het gemeenschappelijke traject tussen Nîmes en Barcelona rijdt Renfe dagelijks met vier AVE-treinen naar tussenstations als Girona, Figueres, Perpignan, Narbonne en Montpellier.

Renfe's offering to Franfe
Met de dienst naar Frankrijk komt de Marseille erbij met Avignon en Aix-en-Provence als nieuwe bestemmingen.

De Lyon AVE trein bedient ook het belangrijke Franse knooppunt Valence, terwijl de Marseille AVE aansluit op toeristische bestemmingen zoals Avignon en Aix-en-Provence in Frankrijk, maar ook de steden Tarragona, Zaragoza en Madrid in Spanje.

Renfe’s succesvolle debuut op de Franse markt heeft geleid tot plannen om het AVE-aanbod te verviervoudigen met treinen met een grotere capaciteit, met als doel te voldoen aan de groeiende vraag naar internationaal reizen tussen Spanje en Frankrijk.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com