FR NL
Venice

FrecciaLink: Italië ziet paastoerisme boom met stijging langzaam toerisme

In Italië wijzen de reistrends voor Pasen 2024 op een toename van intermodaal en langzaam toerisme, wat een groeiende voorkeur voor duurzame reismethoden weerspiegelt.

Deze trend wordt geïllustreerd door het succes van FrecciaLink, de alles-in-één trein- en busdienst van Trenitalia. Het aantal reizen met FrecciaLink, waarbij Frecciarossa hogesnelheidstreinen worden gecombineerd met busverbindingen, steeg met 90 procent ten opzichte van 2022, met meer dan 1 miljoen passagiers die gebruik maakten van de 123 verbindingen die door de regionale treindienst werden aangeboden.

De introductie van de Frecciarossa nachtdienst en hybride Intercity treinen breidde de dienstopties uit, met meer dan 16 miljoen mensen die het afgelopen jaar reisden met Intercity en Intercity nachttreinen.

Bestemming Italië

Bestemmingen die profiteren van deze stijging zijn onder andere Madonna di Campiglio, Cortina d’Ampezzo, Pompeii, Matera en Assisi, bereikbaar via de geïntegreerde trein- en busdienst van Trenitalia, die duurzaam toerisme stimuleert.

Madonna di Campiglio kwam in 2024 naar voren als favoriete bestemming voor bergliefhebbers en liefhebbers van langzaam toerisme, bereikbaar via de FrecciaLink-verbindingen van Trenitalia, die milieuvriendelijke vakantiebelevenissen promoten. Napels en Pompeii trokken bezoekers aan die graag hun rijke historische en culturele erfgoed wilden verkennen, vergemakkelijkt door FrecciaLink-diensten, en benadrukten de combinatie van gemak en culturele ontdekking die treinreizen bieden.

Reistrends

In Italië ontvingen de accommodaties bijna 7 miljoen gasten tijdens de vakantieperiode, een stijging van 1,2% ten opzichte van 2023, volgens gegevens verzameld door het in Florence gevestigde Center for Tourism Studies namens Assoturismo Confesercenti.

Het aantal buitenlandse toeristen steeg met 3,2 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, terwijl het aantal Italiaanse toeristen een lichte daling van 0,8 procent liet zien, mogelijk onder invloed van economische factoren en verminderde koopkracht. Kunststeden en -dorpen waren favoriete bestemmingen onder buitenlandse toeristen, met een geschatte stijging van 2,7 procent.

Italiaanse toeristen toonden een voorkeur voor strand- en kuuroorden, naast de groeiende belangstelling voor langzaam toerisme.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com