FR NL
Emergency services on the site of the accident in Voorschoten, in the Dutch Province of South Holland.

Geen strafrechtelijke vervolging voor fataal treinongeluk Voorschoten

Het Openbaar Ministerie in Nederland zal niemand strafrechtelijk vervolgen voor het dodelijke treinongeluk bij Voorschoten, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, vorig jaar. Bij dat ongeluk kwam een kraanmachinist, die met zijn kraan het spoor overstak, om het leven. De rechtbank concludeerde dat het om een ongeval ging.

De kraan werd gebruikt voor onderhoudswerkzaamheden aan het spoor. Twee sporen waren dus niet in gebruik. De overige twee sporen zouden uitgeschakeld worden voordat de kraan over zou steken. Maar voordat dit kon gebeuren en voordat de rest van de werkploeg op de afgesproken plek was, stak de machinist over.

Een goederentrein botste op de kraan, waardoor een passagierstrein ontspoorde door brokstukken van dit ongeluk. Inzittenden van de trein raakten gewond en de kraanmachinist overleed.

“Het is niet vast te stellen waarom de kraanmachinist ondanks deze afspraak eerder aan de oversteek begon. Er zijn geen technische mankementen aan de kraan gevonden en er is geen bewijs dat de kraanmachinist onwel is geworden of de kraan opzettelijk voor de goederentrein heeft geplaatst”, vat het OM samen. De conclusie is dan ook dat het een ongeluk was.

Dit artikel werd voor het eerst gepubliceerd op onze zusterpublicatie SpoorPro.nl.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com