FR NL
MCD Ivolga Train

Ontwikkelingsprogramma Moskou 2030

Burgemeester Sergey Sobyanin van Moskou heeft het Transportontwikkelingsprogramma van Moskou onthuld. Hierin staan plannen om de transportinfrastructuur van de stad te verbeteren tot 2030. Het programma is erop gericht de reistijd voor meer dan 3,3 miljoen Moskovieten te verkorten, waardoor inwoners tot 30 minuten per dag kunnen besparen.

In het kader van dit initiatief is de stad van plan om het netwerk van de metro en de Moskouse Centrale Diameters (MCD) uit te breiden, 48 nieuwe stations toe te voegen en de metrolijnen met 88 kilometer te verlengen. Door integratie zullen 39 stations uit de richtingen Yaroslavsky en Paveletsky in de MCD-tariefzone worden opgenomen en zullen er vier nieuwe depots worden gebouwd, aldus een recent persbericht van Moscow Metro.

Autonome bediening zal worden geïntroduceerd op metrolijn 17, met als doel energiebesparing en meer veiligheid. Verbeteringen in de infrastructuur voor tractie-energie maken ook deel uit van het programma, met als doel de wachttijden tijdens piekuren te verkorten en het aantal treinparen te verhogen van 38 naar 40 per uur.

De tramdiensten zullen ook worden verbeterd, met plannen om de gemiddelde snelheid tijdens piekuren te verhogen tot 18 kilometer per uur in 2030. De stad wil 10,3 kilometer aan nieuwe tramlijnen toevoegen en tot 10 kilometer autonoom rijden zonder bovenleidingen integreren, samen met de introductie van hybride supercondensatoren van Russische makelij.

De ontwikkeling van een centraal vervoersknooppunt en een Russische hogesnelheidstrein is ook een prioriteit, met als doel de frequentie en toegankelijkheid van regionale centra te verhogen en de wachttijden te verkorten.

Investeringen in rollend materieel, personeel en technologie

Vernieuwing van het rollend materieel is gepland: 95 procent van de nieuwe metrotreinen, alle nieuwe trams en alle nieuwe MCD-treinen worden verwacht in 2030. Moskou wil zich positioneren als leider in transportinnovatie met de introductie van de Moskva-2024-treinen.

Investeringen in personeel krijgen prioriteit, met plannen om tegen 2030 jaarlijks tot 100.000 personeelsleden op te leiden en 550 opleidingsprogramma’s aan te bieden om uitmuntendheid in vervoersdiensten en infrastructuur te garanderen.

Moscow Transport Training Centre
Moscow Transport Training Centre (Foto: Moskouse Metro)

Tot slot staat in het persbericht dat het programma tot doel heeft “gepersonaliseerde stedelijke vervoerservaringen” te bieden voor meer dan 5,5 miljoen passagiers tegen 2030, met datagestuurde inzichten om de vraag te beheren.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com