FR NL
Vossloh concrete sleepers, source: Vossloh

Vossloh begint 2024 met een sterke stijging van de omzet en EBIT-prestaties

Vossloh heeft een sterke financiële prestatie gerapporteerd voor het openingskwartaal van het boekjaar 2024. Het bedrijf realiseerde een aanzienlijke groei in omzet en winst voor rente en belastingen (EBIT).

De omzet voor het kwartaal bereikte 268,8 miljoen euro, het hoogste niveau ooit gemeten voor een openingskwartaal, wat een stijging betekent van 4,9 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Daarnaast verbeterde de EBIT met 27,4 procent tot 17,9 miljoen euro. De ontvangen orders overtroffen ook de verwachtingen en bedroegen 350,1 miljoen euro, wat duidt op een sterke vraag naar de producten en diensten van Vossloh.

Het nettoresultaat en de winst per aandeel zijn meer dan verdubbeld ten opzichte van het voorgaande jaar, wat de robuuste financiële prestaties van het bedrijf aantoont. Vossloh’s vooruitzichten voor de rest van 2024 blijven positief, met verwachtingen van aanhoudende groei in winst en winstgevendheid.

Oliver Schuster, CEO van Vossloh AG, verklaarde: “De uitstekende resultaten die we in het eerste kwartaal van het boekjaar 2024 hebben behaald, zijn een nieuw hoofdstuk in ons succesverhaal. Ondanks de aanhoudend uitdagende omstandigheden hebben we opnieuw onze efficiëntie bewezen. De verkoopopbrengsten bereikten een nieuw recordniveau en de positieve winsttrend van de afgelopen jaren zet zich voort.”

Divisies en personeelsbestand

De divisie Core Components liet ook een aanzienlijke stijging van de EBIT zien, terwijl de omzet op een hoog niveau bleef. Ook de divisie Customised Modules zag groei in zowel omzet als EBIT, gedreven door toegenomen omzet in belangrijke regio’s.

In de divisie Lifecycle Solutions bereikten de ontvangen orders een nieuw piekniveau voor een openingskwartaal, als gevolg van de sterke vraag, met name in China, Noord-Europa en Duitsland. Hoewel de EBIT van de divisie negatief bleef als gevolg van seizoensfactoren, blijft het bedrijf optimistisch over de vooruitzichten op lange termijn.

Vossloh’s personeelsbestand groeide ook tijdens het kwartaal, met een gemiddeld aantal werknemers dat toenam tot 4.047, voornamelijk door groei in de divisies Lifecycle Solutions en Customised Modules.

Vooruitblik

Vooruitkijkend bevestigt Vossloh zijn prognose voor het huidige boekjaar, waarbij het bedrijf een omzet verwacht tussen 1,16 miljard euro en 1,26 miljard euro. Het bedrijf voorziet een verdere groei van de EBIT en verwacht dat deze tussen 100 miljoen euro en 115 miljoen euro zal bedragen, met een EBIT-marge tussen 8,3 procent en 9,5 procent, gebaseerd op de gemiddelde verkoopprognose.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.
Onderwerpen: ,

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com