MIVB lichtshow

MIVB viert terugkeer naar normale leven met symbolische tunnelverlichting

MIVB ziet licht aan het spreekwoordelijke einde van de coronatunnel.  Om de terugkeer naar het normale leven te vieren, trakteert het reizigers op een lichtshow op het Brusselse metronet. Deze actie maakt deel uit van de campagne “Get Back”, die de Brusselaars aanmoedigt om terug het openbaar vervoer te nemen.

“De cijfers zien er almaar beter uit. De gezondheidsbeperkingen verminderen. Restaurants en cafés zijn weer open, sport- en culturele activiteiten startten opnieuw op en de bubbel breidde uit. De metrogangen komen weer tot leven en het bovengrondse netwerk leeft op. We zien langzamerhand het licht aan het eind van de tunnel”, verklaart het Brusselse vervoersbedrijf MIVB de symbolische lichtshow die de hele zomer te zien zal zijn tussen stations Kunst-Wet en Park.

Kleuren van de Belgische vlag

Het gaat in totaal om een traject van 200 meter dat met een lichtinstallatie is uitgerust. Deze lichtinstallatie wordt geactiveerd telkens er een metrostel passeert, en de animatie is berekend om de beweging van de metro te volgen. Tijdens het EK voetbal zullen de kleuren van de Belgische vlag te zien zijn. Na het EK en tot 30 september zullen de reizigers golven kleuren zien, die de indruk van een zonsopgang geven.

MIVB lichtshow

Veertig procent minder metrogangers

De lichtshow maakt onderdeel uit van de campagne campagne “Get Back” waarmee de MIVB haar Brusselaars wil stimuleren terug het openbare vervoer te nemen. De coronacrisis en de beperkende maatregelen leidden tot een aanzienlijke daling van het aantal reizigers. Zelfs op dit moment ligt het gebruik van het ondergrondse net op 61 procent ten opzichte van vóór de gezondheidscrisis, en 71 procent op het bovengrondse net.

Lees ook: Antwerpse tram deze maand in regenboog kleuren

Auteur: Jerom Rozendaal