FR NL
Masked crowd in Paris in 2021, during the COVID19 Pandemic (Shutterstock)

BLS voor het eerst winstgevend sinds COVID19

De Zwitserse openbaarvervoersector kende in 2023 opmerkelijke ontwikkelingen, met name voor het vervoersbedrijf Bern-Lötschberg-Simplon (BLS). Het bedrijf rapporteert een stijging van het aantal passagiers met elf procent ten opzichte van het voorgaande jaar, waarmee het voor het eerst sinds het begin van de pandemie van het coronavirus in 2019 weer winstgevend werd.

“Nog nooit hebben meer mensen met BLS gereisd dan in 2023” verklaarde het bedrijf in een persbericht. Vorig jaar registreerde BLS een recordaantal van 70,2 miljoen passagiers die gebruik maakten van haar treinen, bussen en schepen, waarmee de cijfers van zowel 2022 als 2019 werden overtroffen. Daarnaast zag het vervoer van voertuigen via autotreinen een opleving, met 1,36 miljoen vervoerde voertuigen, wat neerkomt op een stijging van 3,9 procent.

Het bedrijf schrijft zijn succes toe aan verschillende factoren, waaronder een aanhoudende vraag en operationele efficiëntie in al zijn diensten. Dit succes vertaalde zich in een bedrijfswinst van 20,2 miljoen Zwitserse frank (20,8 miljoen euro) voor het jaar 2023. Bovendien handhaafde BLS een prijzenswaardig stiptheidspercentage voor zijn treinen: 95,6% van de diensten reed op tijd, wat voor het vierde achtereenvolgende jaar een gestage toename betekent.

De positieve resultaten voor BLS in 2023 zijn te danken aan de collectieve inspanningen van de 3.847 medewerkers.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com