FR NL
Recovery after derailment in the Gotthard Base Tunnel.

Reparatiekosten Gotthard Base Tunnel meer dan 100 miljoen euro

Het herstellen van de schade die werd veroorzaakt door de ontsporing in de Gotthard Base Tunnel afgelopen augustus zal volgens de Zwitserse Federale Spoorwegen (SBB) tussen de 103 en 135 miljoen euro kosten. Het bedrijf voegde eraan toe dat het de schade zal dekken, inclusief inkomstenderving omdat het “een verzekering heeft voor dergelijke gebeurtenissen”.

Het bedrijf zei ook dat het van plan is om de capaciteit voor goederentreinen tijdens weekdagen te verhogen en een gemengde dienstregeling voor het weekend te implementeren, waardoor er wat capaciteit beschikbaar blijft voor passagierstreinen door de Gotthard Basistunnel. Deze nieuwe strategie gaat in op 10 december, maar moet eerst worden goedgekeurd door de Zwitserse federale dienst voor transport en zal geldig zijn tot Pasen 2024. Meer informatie over de toekomst wordt in het eerste kwartaal van volgend jaar verwacht, zoals SBB verklaarde.

Geen volledige comeback voor september 2024

Een paar weken geleden zei SBB dat de tunnel pas in de zomer van 2024 volledig operationeel zal zijn. Uit het laatste rapport blijkt dat dat het einde van de zomer zal zijn, want het bedrijf schat nu dat het in september zal gebeuren. “De schade in de tunnel is veel ernstiger dan het aanvankelijk leek”, voegde SBB eraan toe. De hele spoorinfrastructuur moet volledig worden vervangen over een traject van 7 kilometer, inclusief 20.000 dwarsliggers en de ballast eronder. “Daarnaast worden het beschadigde rijstrookwisselhek, twee hogesnelheidswissels en vele andere veiligheids- en operationeel relevante systeemonderdelen vervangen”, voegde SBB eraan toe.

The derailment damaged much of the tunnel infrastructure, including sleepers
De ontsporing beschadigde een groot deel van de tunnelinfrastructuur, waaronder dwarsliggers

De dynamiek van het ongeval

Op donderdag 10 augustus ontspoorde een goederentrein nabij het knooppunt Faido, dat de oostelijke en westelijke tunnel met elkaar verbindt. SBB was vanaf het begin heel duidelijk in haar mening dat de oorzaak van het ongeval in de trein moest worden gezocht en niet in de tunnelinfrastructuur. Het bleek toen te gaan om een defect wiel met een scheur die niet kon worden opgespoord. Het ontspoorde konvooi raakte de speciale poort die de twee tunnels scheidt en vernielde deze. Daarom werden beide tunnels aanvankelijk twee weken afgesloten. SBB verving het hek vervolgens door een tijdelijk hek om het vrachtverkeer in ieder geval in de onbeschadigde oostelijke tunnel te waarborgen. Eind september waren de schoonmaakwerkzaamheden in de westelijke tunnel voltooid en daarna begonnen de herstelwerkzaamheden.

Dit artikel verscheen voor het eerst op zusterpublicatie RailFreight.com

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Marco Raimondi

Bron: RailTech.com