FR NL
Railway in Spain

Adif versterkt circulatie-efficiëntie op 5 Spaanse stations

Met een investering van 33,5 miljoen euro wil Adif de circulatie op vijf stations van het conventionele spoornet in de provincies Lleida en Tarragona efficiënter maken. Dit initiatief kan medegefinancierd worden door het Connecting Europe Mechanism (CEF) van de Europese Unie.

De werkzaamheden omvatten het opstellen van het bouwproject en het uitvoeren van renovatiewerkzaamheden, waaronder de installatie van nieuwe interlockings in Almacelles, Raimat en Juneda (Lleida), evenals Montblanc en Vilaverd (Tarragona) op de lijnen Zaragoza-Lleida en Lleida-Barcelona. Deze investering is bedoeld om de betrouwbaarheid van het treinverkeer op deze stations te verbeteren.

Het contract omvat het ontwerp en de definitie, het opstellen van het bouwproject, de uitvoering van de werkzaamheden en het testen en in bedrijf stellen van veiligheidsinstallaties, met name vergrendelingen, treindetectie- en -beveiligingssystemen, telecommunicatie, vaste en lichtsignalering, integratie in gecentraliseerde verkeersleiding, technische gebouwen, stroomvoorziening, bewaking en overwegen.

De werken zijn toegekend aan het consortium gevormd door Sistemas y Montajes Industriales en Siemens Rail Automation. Interlockings zijn verkeersbeheersystemen die, door middel van computergestuurde apparatuur die op afstand wordt bediend vanaf een centraal werkstation, treinbewegingen, seinen en wissels of wissels binnen stationsgebieden regelen en besturen.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com