FR NL
In the picture from left to right: Florian Wunderlich (Senior Logistics and Factory Planner, Logsol), Sebastian Bartsch (Project Engineer, Arcadis) Thorsten Praulinsch (Senior Foreman, Wayss & Freytag), Hermann Granig (Foreman, Rhomberg), Dr Hartmut Freystein (Head of the Berlin branch office of the Federal Railway Authority), Dr Daniela Gerd tom Markotten (Head of Digitalisation and Technology at Deutsche Bahn), Dr Dietmar Woidke (Minister President of the State of Brandenburg), Marietta Tzschoppe (Mayor of Cottbus), Tobias Schick (Mayor of Cottbus), Mathias Jessen (Business Unit Manager Building Technologies, ENGIE), Domenic Blancke (Planner, Baumert & Peschos).

DB breekt met de grond voor nieuw ICE-onderhoudscentrum

De bouw van de tweede hal bij de ICE-onderhoudsfaciliteit van Deutsche Bahn (DB) in Cottbus is begonnen. De minister-president van Brandenburg, Dr. Dietmar Woidke, en Dr. Daniela Gerd Tom Markotten, DB’s lid van de Raad van Bestuur voor Digitalisering en Technologie, leidden de ceremoniële opening van de grond na de vierde sessie van de Task Force Bahnstandort Cottbus.

De nieuwe hal, met een lengte van meer dan 500 meter en vier sporen, vormt een aanvulling op de bestaande faciliteit met twee sporen en is daarmee de grootste en meest geavanceerde onderhoudsfaciliteit binnen het DB-netwerk. De bouw van de tweede hal is in januari begonnen en zal naar verwachting in 2026 voltooid zijn. Deze uitbreiding is bedoeld om de capaciteit te vergroten voor zwaar onderhoud aan de hele vloot van ICE 4-treinen, die van vitaal belang zijn voor DB’s langeafstandsdiensten.

De nieuwe faciliteit zal gebruik maken van innovatieve technologieën zoals augmented reality-brillen, apps voor materiaalbeheer en elektrisch aangedreven materiaaltreinen om de onderhoudsprocessen te versnellen. Deze efficiëntie zal zorgen voor snellere doorlooptijden voor treinen, wat ten goede komt aan passagiers die door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland reizen. Dr. Daniela Gerd tom Markotten benadrukte het belang van deze uitbreiding: “Met dit succesvolle model bouwen we niet alleen de modernste, maar ook de grootste ICE-onderhoudsfaciliteit binnen het DB-netwerk in 2026. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de regio Lausitz, haar inwoners en aan de versterking van het Duitse spoorwegnet.”

Bovendien zal het project tegen 2026 ongeveer 1.200 nieuwe industriële banen en stageplaatsen creëren, wat een belangrijke economische impuls voor de regio betekent. DB is van plan om de helft van deze banen in te vullen met eigen leerlingen, wat aangeeft dat DB wil investeren in lokaal talent en de beroepsbevolking in de regio wil ondersteunen te midden van structurele veranderingen. Momenteel ondersteunt LEAG DB door opleidingsfaciliteiten ter beschikking te stellen in Jänschwalde. Tegen 2025 zal DB de faciliteit volledig overnemen en opleidingsmogelijkheden bieden voor zijn personeel en voor werknemers die overstappen van andere industrieën die getroffen worden door structurele veranderingen.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com