FR NL
Siemens Mobility to introduce ETCS L2 to Finland

Siemens Mobility introduceert ETCS L2 in Finland

Siemens Mobility is klaar om het ETCS treinbesturingssysteem Level 2 in Finland te introduceren als onderdeel van het ‘Digirail’ project, dat tot doel heeft de treinbesturingsinfrastructuur van het land te moderniseren.

Siemens Mobility is geselecteerd door het Finse overheidsinitiatief Digital en zal het voortouw nemen bij de modernisering van het eerste deel van het Finse spoorwegnet. Dit omvat de installatie van het European Train Control System Level 2 (ETCS L2) en de Hybride Treindetectie (HTD) op een traject van 191 kilometer tussen Lielahti en Rauma-Pori.

Deze mijlpaal vertegenwoordigt de eerste implementatie van ETCS Level 2 en HTD in Finland, waarbij gebruik wordt gemaakt van Siemens Mobility’s nieuwste interlocking- en radio block center-technologie op het nieuwe DS3-platform. Het systeem, dat volledig gebaseerd is op commercial-off-the-shelf (COTS) hardware, is ontworpen om de netwerkcapaciteit, punctualiteit en veiligheid te verbeteren en verstoringen tot een minimum te beperken. Het verbeterde systeem zal naar verwachting in 2027 operationeel zijn en bijdragen aan een duurzamer en efficiënter spoorwegnetwerk.

De eerste fase van het Digirail-project beslaat de lijn Lielahti-Rauma/Pori, waar een modern radiogebaseerd ETCS en hybride treindetectie worden geïntroduceerd. De bouw begint in 2024 en het testen en in bedrijf stellen moet in 2027 klaar zijn.

Digirail project

Sanna Järvenpää, CEO van Fintraffic Railway, benadrukte het belang van het Digirail-project voor de transformatie van de Finse spoorwegsector en benadrukte de verbeteringen in capaciteit, punctualiteit en veiligheid die worden verwacht van de samenwerking met Siemens Mobility.

Het Digirail-project, dat wordt geleid door het ministerie van Transport en Communicatie, heeft tot doel een revolutie teweeg te brengen in het Finse treinbesturingssysteem door de landelijke invoering van ETCS. Het partnerschap van Siemens Mobility met de Finse eigenaar van rollend materieel Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy voor de eerste tests van ETCS in Finland is een belangrijke stap in de richting van dit doel.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com