FR NL

Chinese zonnepanelen via trein en veerboot op weg naar India

https://www.railfreight.com/railfreight/2022/02/18/chinese-solar-panels-on-train-and-ferry-to-reach-india/

Voor het transport van zonnepanelen en modules van China naar India is een nieuwe multimodale manier van transport opgezet. Een dergelijke lading is momenteel met de trein onderweg van Xi’an naar Qingdao, vanwaar ze per veerboot naar India zal worden verscheept.

De keuze voor een multimodale zending is gemaakt omdat de reguliere route nog steeds wordt belemmerd door de pandemie, zo blijkt uit een bericht van de China Railway Xi’an Group dat in de Chinese media te lezen stond. In normale omstandigheden werd dit traject over land per spoor afgewerkt.

Duurtijd 20 dagen

De verzending per spoor en over zee duurt 20 dagen, aangezien de reis met de veerboot via de Chinese Zee gaat. Dat is in theorie een veel langere afstand dan die via een rechtstreekse goederentrein van Xi’an naar India.

Eerste spoor-zee verzending

De trein vertrok vorige week maandag vanuit de internationale haven van Xi’an en is momenteel onderweg naar de Huangdao-haven in Qingdao. Volgens de China Railway Xi’an Group is het de eerste Chinees-Indische zee-spoorvrachttrein die dit jaar vanuit de noordwestelijke Chinese provincie Shaanxi is gelanceerd.

De lading omvat zonnepanelen van een bedrijf in Shaanxi die voornamelijk zullen worden gebruikt voor de bouw van lokale zonnecentrales in India.

Auteur: Jos Sterk