Hogesnelheidsverbinding Brussel-Parijs ingehuldigd met nieuwe design Eurostar

Eurostar
Eurostar inhuldiging Eurostar

Eurostar CEO Gwendoline Cazenave en Sophie Dutordoir, CEO van de NMBS, hebben de hogesnelheidsverbinding tussen Brussel en Parijs ingehuldigd met de kleuren van de nieuwe Eurostar na de fusie met Thalys. Tegen 2030 wil Eurostar 30 miljoen passagiers per jaar vervoeren en zo de referentie worden voor duurzaam reizen in Europa.

Een nieuw merk, een nieuwe website, een nieuwe applicatie én een nieuw getrouwheidsprogramma zijn de eerste stappen in de realisatie van deze nieuwe onderneming. “We hebben een nieuw hoofdstuk geopend in de geschiedenis van Eurostar, om meer waarde te creëren voor de klanten en de groei van duurzaam reizen in Europa te waarborgen. Dit is ook het project van onze aandeelhouders, waaronder de NMBS, dat nu werkelijkheid wordt en de verdere ontwikkeling van het spoorvervoer mogelijk maakt”, aldus Gwendoline Cazenave, CEO van Eurostar.

18.000 passagiers

Met een vloot van 51 treinen biedt Eurostar het grootste internationale hogesnelheidsnetwerk in West-Europa, met 28 bestemmingen in Duitsland, België, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Elke dag verwelkomt Eurostar 18.000 passagiers die vertrekken van of aankomen in Brussel vanuit Parijs, Londen, Amsterdam en Keulen. “Brussel is veel meer dan een bestemming, het is een internationale open hub, een knooppunt van waar onze klanten verder vervoerd worden naar andere steden in België en Europa, samen met de NMBS”, besluit Gwendoline Cazenave.

Multimodaal knooppunt

Vorig jaar doorkruisten meer dan 16 miljoen internationale reizigers België, in het bijzonder via het station Brussel-Zuid, het multimodale knooppunt. “Brussel-zuid is de internationale hub en toegangspoort voor toeristen bij uitstek”, zegt Sophie Dutordoir, CEO van de NMBS. “We willen dan ook dat deze hub veilig, proper en gastvrij is voor de reizigers. We zijn ook blij dat Eurostar gekozen heeft voor de expertise van de werkplaats van Vorst van NMBS, waar 300 werknemers dag en nacht de internationale treinen onderhouden.”

In 2022 vervoerde Eurostar 14,8 miljoen passagiers en genereerde een omzet van 1.532 miljoen euro. Eurostar is eigendom van SNCF Voyages Développement (55,75%), een dochteronderneming van SNCF Voyageurs, CDPQ (19,31%), NMBS (18,50%) en fondsen beheerd door Federated Hermes Infrastructure (6,44%).

Onderwerpen: , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals