FR NL

Wat zijn de belangrijkste kenmerken en spoorwegtoepassingen van de nieuwe CVS-280 DC/DC laagspanningsstarter?

https://railway-news.com/cvs-280-dc-dc-low-battery-voltage-starter/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=RN-week14-2022&utm_term=Premium

Deze serie is ontworpen om direct te werken vanaf de 750V DC bovenleiding en kan DC-uitgangen leveren van 24V tot 110V bij 280 Watt continu vermogen en 400 Watt piekvermogen. De CVS-280-serie biedt een breed ingangsspanningsbereik van 400 tot 1100Vdc

Hoogspanning DC/DC-omzetter & batterijstarter

Deze nieuwe oplossing van Premium PSU, de CVS-280-serie, biedt een breed ingangsspanningsbereik van 400 tot 1100 Vdc en is in de eerste plaats bedoeld om batterijstarttoepassingen in de spoorwegsector te ondersteunen.

De starter is ontworpen om direct vanaf de hoofdbovenleiding te werken wanneer de batterijen ontladen en om de trein te starten, waarbij alle gevaren worden vermeden die verband houden met het starten van een lightrail- of trambatterij. Het minimaliseert ook de onderhoudskosten en vergemakkelijkt reparaties en is ontworpen om rechtstreeks vanaf de hoofdbovenleiding te werken.

Voorzien van een innovatieve actieve bovenleidingsfilter

Deze DC/DC-omzetter voldoet aan de eisen van EN50155 (elektronische uitrusting voor rollend materieel), EN50163 (spoorwegtoepassingen – voedingsspanningen van tractiesystemen), EN50121-3-2 (spoorwegtoepassingen – elektromagnetische compatibiliteit) en EN45535 (brandbeveiliging op spoorwegen). voertuigen).

Naast het brede continue ingangsbereik bevat de CVS-280 een innovatieve actieve bovenleidingsfilter die zichzelf beschermt tegen spanningspieken tot 3 kW. De apparaten zijn verkrijgbaar met 24V, 36V, 72V of 110V uitgangen en kunnen direct worden aangesloten op accupolen voor het opladen van accu’s.

Belangrijkste kenmerken van de CVS-280-serie

Het specifieke kenmerk van de CVS-280-serie is het gebruik als zelfstartmodule voor trams of treinen voor volledig ontladen accu’s, zodat ook het sleepproces kan worden vermeden. Het robuuste ontwerp en de hoogwaardige componenten garanderen een hoge betrouwbaarheid in voertuigen, zelfs onder zware schokken en trillingen. Het hoge rendement maakt een prestatie mogelijk zonder geforceerde ventilatie. Bovendien werken de omvormers met een omgevingstemperatuurbereik van -40 tot +85 °C (volgens EN50155).

280W continu vermogen

De CVS-280 serie levert 280W continu vermogen met pieken van 400 Watt. Isolatie van ingang naar uitgang is 7 kV rms en ingang naar de aarde 5,3 kV rms.

Hoewel ontworpen voor de spoorwegsector, leent het brede ingangsbereik zich ook voor andere toepassingen met hoogspannings-DC-ingangen. Er is de mogelijkheid om de actieve bovenleidingfilter te verwijderen voor toepassingen waar dit niet nodig is, waardoor de kosten worden geoptimaliseerd.

Auteur: Jos Sterk