FR NL

Nieuw record voor hogesnelheidstrein van Talgo Avril

2009, Wikimedia Commons

Een hogesnelheidstrein van Talgo Avril heeft een nieuw snelheidsrecord gevestigd tijdens homologatietests in Galicië, met een bereikte snelheid van 360 kilometer per uur op Iberisch spoor.

De topsnelheid werd bereikt op de hogesnelheidslijn Ourense-Santiago de Compostela met een team van Talgo-chauffeurs en technici aan boord.

Uitgebreide tests

De mijlpaal maakt deel uit van uitgebreide tests van de Talgo Avril, die tot doel heeft de rijomstandigheden te valideren met snelheden tot 360 kilometer per uur op de Iberische spoorbreedte. Deze stap gaat vooraf aan het in bedrijf stellen van de voertuigen met een maximale commerciële snelheid van 330 kilometer per uur.

Sneller reizen met de Talgo Avril Speed

De Talgo Avril is de lichtste trein met hoge capaciteit op de markt. Zodra de tests zijn voltooid, wordt de dynamische validatie voortgezet op andere typen bestaande circuits in Spanje.

Variabelspoortreinen hebben momenteel een maximumsnelheid van 250 kilometer per uur op internationale spoorlijnen en van 220 kilometer per uur op Iberische spoorlijnen. Door de hogere snelheden van Avril kunnen reistijden worden geminimaliseerd.

Talgo Avril is Talgo’s meest geavanceerde hogesnelheidstrein. Via een contract afgesloten in 2016 en 2017 zal de fabrikant 30 eenheden aan Renfe leveren voor gebruik in Spanje en Frankrijk.

Auteur: Jos Sterk