FR NL

Talgo focuste op decarbonisatie en digitalisering op InnoTrans 2022

Renfe S599 train in a Media Distancia service between Grenade and Algeciras, just after departing Grenade.}} {{es|1=Tren de Media Distancia de Renfe S599 entre Granada y Algeciras, minutos después de salir de Granada 2013, Wikimedia Commons

Talgo gebruikte InnoTrans 2022 om het publiek kennis te laten maken met zijn intercitytreinplatform en met de nieuwe producten die het heeft ontwikkeld om het spoorvervoer koolstofarm te maken.

Deze omvatten door waterstof aangedreven regionale en forenzentreinen, evenals het gebruik van koolstofvezel in de loopwerken en constructies van treinen om het totale gewicht te verminderen.

Intercity Talgo 230 centraal

Talgo introduceerde op InnoTrans 2022 zijn intercitytreinplatform en nieuwe spooroplossingen om het vervoer in Berlijn koolstofarm te maken

Op de beurs stond de Intercity Talgo 230 centraal voor het bedrijf. Dit is het platform dat is gekozen voor de nieuwe langeafstands-ICE L-trein van Deutsche Bahn (DB), met iteraties die al zijn gekocht door operators zoals DSB in Denemarken en ENR in Egypte.

De Talgo 230 is een multisysteemtrein, compatibel met verschillende voedingsspanningen en verschillende signaleringssystemen. Dit, en de formule voor locomotieven en getrokken personenauto’s, maakt het platform zeer geschikt voor internationale reizen over lange afstanden.

De modulariteit zal het reizen per trein ook aantrekkelijker maken, met een verscheidenheid aan interieurtypes, waaronder een die geschikt is voor nachtreizen.

Groene eigenschappen

Wat betreft de groene eigenschappen van de Talgo 230, kan de trein tot 20% minder wegen, op basis van het gewicht per passagier, in vergelijking met zijn tegenhangers. Dit resulteert in een vermindering van het energieverbruik en de CO2-uitstoot.

Talgo bracht de bezoekers op InnoTrans ook op de hoogte van het TPH2 dubbele waterstof-elektrische treinproject. De trein is uitgerust met waterstof-brandstofcel- en batterijtechnologie en wordt momenteel succesvol dynamisch getest in samenwerking met Repsol.

Talgo ontwikkelt momenteel ook intelligente software die de meest efficiënte energiebron zal toewijzen voor secties waar geen bovenleiding aanwezig is.

Deze laboratoriumtrein ondersteunt de ontwikkeling van Talgo’s regionale trein, Vittal One.

De Vittal One, volledig aangedreven door waterstof, zal kunnen rijden op niet-geëlektrificeerde sporen met een bereik van 800-1000 kilometer tussen het tanken.

Auteur: Jos Sterk