FR NL

Northern verwelkomt zijn 100ste gerenoveerde digitale trein

Northern welcomes its 100th refurbished digital train (globalrailwayreview.com)

Treinoperator Northern viert een mijlpaal, want de 100e onlangs gerenoveerde en verbeterde digitale trein werd in gebruik genomen.

De opgewaardeerde Class 158s van Northern biedt de reizigers meer comfort evenals een aantal digitale verbeteringen, waaronder USB-oplaadaansluitingen bij elke stoel en overal gratis wifi. De rijtuigen zijn ook voorzien van nieuwe schermen met informatie voor de reizigers en met CCTV.

243 gerenoveerde treinen

De levering van 243 gerenoveerde treinen maakt deel uit van een investeringsprogramma van miljoenen ponden om de reisbeleving te verbeteren via moderne treinen en betere stations.

De eerste fase van de renovatie bestond uit het opnieuw schilderen van de wagons en het aanbrengen van nieuwe stoelen, tapijt en verlichting, terwijl fase twee – die momenteel plaatsvindt –  onder andere de installatie van gratis wifi, CCTV, verbeterde en realtime klantinformatieschermen inhoudt. Deze maatregelen zijn bedoeld om de prestaties en het onderhoud van de treinen te verbeteren.

101 gloednieuwe treinen

In de komende maanden zullen steeds meer gerenoveerde rijtuigen op het netwerk te zien zijn. Bovendien rijden er nu ook 101 gloednieuwe treinen. Northern begon in 2019 met de introductie van de nieuwe dieseltreinen (klasse 195) en elektrische treinen (klasse 331) en heeft op veel routes deze voertuigen al uitgerold.

De nieuwe treinen zijn standaard voorzien van gratis wifi, airconditioning, stroom op de zitplaats en klantinformatieschermen met realtime informatie. Ze zijn ook ruimer en volledig toegankelijk, met plaatsen voor rolstoelen en fietsen.

Auteur: Jos Sterk