FR NL

Stadler introduceert de Class 99 bi-mode Co’Co’ locomotief in het Verenigd Koninkrijk

https://railway-news.com/stadler-introduces-class-99-bi-mode-locomotive-to-uk-market/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=RN-week18-2022&utm_term=News

Stadler heeft zijn Class 99 bi-mode Co’Co’-locomotieven geïntroduceerd in het VK, na een succesvolle uitrol in heel Europa.

Ongeveer 100 van de EURODUAL 6-assige locomotieven zijn over het hele continent al verkocht en de Class 99 is nu ook aangepast aan de Britse spoorbreedte en specificaties.

Stadler zegt dat deze nieuwe Class 99 bi-mode Co’Co’-locomotieven een nieuwe generatie locomotieven vertegenwoordigen die spoorwegexploitanten zowel economische als ecologische voordelen bieden.

Ze kunnen rijden op geëlektrificeerde 25 kV AC-lijnen met een vermogen van 6.000 kilowatt en op niet-geëlektrificeerde lijnen door het gebruik van hun krachtige Stage-V-motor met lage uitstoot.

De locomotieven kunnen snelheden tot 120 kilometer per uur halen en hebben een trekkracht tot 500 kilonewton.

Duurzaamheid staat centraal

Stadler heeft zijn eerste Britse bestelling ontvangen van leasemaatschappij Beacon Rail en van GB Railfreight (GBRF). Er werd een overeenkomst getekend voor de levering van 30 Class 99 bi-mode Co’Co’-locomotieven inclusief reserveonderdelen.

John Smith, CEO van GB Railfreight, zei:

“Vrachtvervoer per spoor is al een duurzamer alternatief voor het vervoer van goederen over de weg, maar de Class 99 zal het duurzaamheidsniveau van onze sector verhogen en ons verder helpen om te voldoen aan het objectief van de Britse regering om de spoorwegindustrie tegen 2040 koolstofarm te maken ter ondersteuning van de ambitie om een netto uitstoot in het VK te bereiken.”

Auteur: Jos Sterk