FR NL

De elektrische puntmachines van GSM garanderen meer veiligheid

De elektrische wisselmachines van Globe Scott Motors (GSM) kunnen worden gebruikt voor alle soorten tractie, spoorbreedtes, railtypen, wissels en kruisingen.

Veiligheid en betrouwbaarheid in het spoorvervoer zijn altijd een belangrijk aandachtspunt van GSM geweest. GSM heeft meer dan 20 jaar ervaring in de sector en begrijpt het belang van veiligheid die vereist is als het gaat om het dagelijks vervoeren van miljoenen mensen. De elektrische wisselautomaat speelt daar een belangrijke rol in.

Elektrische puntmachines

De GSM Electric Point Machine is volledig op zichzelf staand, eenvoudig te installeren en vereist minimaal onderhoud

De elektrische wisselmachines van Globe Scott voldoen aan alle veiligheidseisen, zelfs in zware omgevingsomstandigheden, en zijn gecertificeerd voor naleving van de IRS:S 24:2002-specificatie uitgegeven door de Railway Board – India.

Deze snel werkende apparaten zijn ontworpen om de wissels van hogesnelheidswissels elektrisch te bedienen. Het apparaat bevat een intern puntvergrendeling en detectiemechanisme en wordt geleverd met een zelf instellende wrijvingskoppeling die ervoor zorgt dat de motor aan het einde van elke handeling soepel stopt door mechanisch te remmen.

Twee modellen beschikbaar

Er zijn twee modellen beschikbaar naargelang van de operationele vereisten en deze kunnen naast de baan worden geïnstalleerd, met een worp van 143 mm of 220 mm. Beide zijn volledig op zichzelf staand, eenvoudig te installeren en klaar voor gebruik. Het unieke ontwerp van de machine zorgt voor minimaal onderhoud onder bedrijfsomstandigheden.

Voordelen van een GSM Electric Point Machine

Hieronder zijn enkele van de vele voordelen van de elektrische wisselautomaten van GSM opgesomd:

*Solide constructie zorgt voor een lange levensduur

*Volledig op zichzelf staand, installatie en bediening zijn eenvoudig en duidelijk

*Verwisselbare apparaten

*Heavy-duty, zelfwissende detectie en controlerende contacten

*Uniek ontwerp – inclusief onderhoudsvrije lagers – zorgt ervoor dat er minimaal onderhoud nodig is onder bedrijfsomstandigheden.

Aanpassingsvermogen

De huidige (soms barre )weersomstandigheden vereisen dat de puntmachine waterdicht is, wanneer ze worden geconfronteerd met zware moessons in veel wateroverlastgebieden in India. Met dit in het achterhoofd werkt Globe Scott momenteel aan een nieuwe waterdichte elektrische wisselautomaat in opdracht van Indian Railways, met wie het een langdurige relatie van samenwerking heeft uitgebouwd.

Verminderde onderhoudstijd en lagere kosten

Het R&D-team van GSM maakte gebruikt van zijn bestaande kennis en knowhow om de IP-67 Puntmachine te creëren. Dit resulteert in aanzienlijk onderhoudsvoordeel en dus kostenbesparing, aangezien de machine en zijn kritische onderdelen volledig zijn beschermd tegen regenwater, vuil en zand. De uiteinden van de detector, aandrijf- en vergrendelingsstangen zijn perfect beschermd volgens de IP-67-specificatie.

Auteur: Jos Sterk