FR NL

NMBS verdubbelt capaciteit op treinen richting Nederland

NMBS verdubbelt per vandaag de capaciteit op treinen richting Nederland om de drukte van Nederlandse toeristen in vooral Antwerpen op te vangen. Er worden extra rijstellen aan bestaande treinen gekoppeld. Daarnaast wordt er al sinds enkele dagen veiligheidspersoneel op het station ingezet om de passagierstromen in goede banen te leiden.

“Afgelopen dagen werden we geconfronteerd met zeer grote passagiersstromen uit Nederland waardoor we gedwongen werden om de capaciteit uit te breiden om zo de veiligheid voor passagier en het personeel te kunnen waarborgen”, vertelt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman.

Het gaat concreet om de lijn Puurs-Sint-Amands en Roosendaal waar de capaciteit verhoogd wordt door extra rijtuigen aan bestaande treinen te koppelen. Deze lijn stopt ook in Antwerpen Centraal. Het is vooral de Scheldestad die momenteel overspoeld wordt door Nederlanders. Wegens de lockdown in eigen land komen zij massaal naar hier voor eindejaarsinkopen.

Veiligheidspersoneel moet overvolle treinen voorkomen

Temmerman geeft aan dat het gaat om een verdubbeling van het aantal zitplaatsen dat tot stand komt door extra rijtuigen aan bestaande treinen te koppelen. “Het is niet zo dat we extra treinen inzetten.” De woordvoerder geeft aan dat het nog niet bekend is tot wanneer deze maatregel van kracht blijft. “Maar de vooruitzichten zijn dat het de komende dagen toch nog druk blijft.”

Een andere veiligheidsmaatregel die is genomen, is de inzet van extra veiligheidspersoneel. Deze extra manschappen moeten ervoor zorgen dat de veiligheid op het station gewaarborgd blijft en de coronamaatregelen goed opgevolgd worden. “Het veiligheidspersoneel ziet er ook op toe dat de treinen niet overvol geraken”, vertelt Temmerman, die niet uitsluit dat passagiers wegens drukte een trein moeten overslaan.

NS raadt Nederlanders af per trein naar België te komen

De Nederlandse spoorvervoerder NS raadde reizigers al af om nog met de trein naar België te reizen, tenzij het echt noodzakelijk is. Het wijst op de overvolle treinen, waardoor het onmogelijk is om voldoende afstand te bewaren. Het dringende advies van de NS geldt tot zondagavond.

Lees ook: NS raadt Nederlanders af nog trein naar België te nemen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jerom Rozendaal