De Lijn zoekt chauffeurs en technici

werken aan het spoor
De Lijn, Antwerpen, 18/3/2021 De Lijn

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Deze maand organiseert de Lijn heel wat jobdagen. Naast 900 chauffeurs zoekt de Lijn ook nog een 50-tal technici.

Tijdens deze jobdagen krijgen geïnteresseerden niet alleen inzicht in de verloning, de voordelen en de voorwaarden. De recruiters en mogelijk toekomstige collega’s zijn ter plaatse voor tekst en uitleg. Wie wil voelen hoe het voelt om met de bus te rijden kan dat ter plaatse proberen. Naast chauffeurs zoekt de Lijn ook nog een 50-tal technici. Voor die technische profielen worden aparte infomomenten georganiseerd.

Verschillende jobdagen

Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal informatieve en aangename jobdagen uitgereikt wordt naar 300 extra enthousiastelingen. Op de website van De Lijn staat een overzicht van de verschillende jobdagen en ontmoetingsmomenten.

Auteur: Matthias Vanheerentals