FR NL
Spoorwerken

Sensibiliseringsdag voor spoorwegaannemers

Spoorwerken Infrabel

Voor het tweede jaar op rij slaan Infrabel, Tuc Rail en de Unie van Aannemers van Spoorwegwerken (UASW-Faba) de handen in elkaar voor deze sensibiliseringsdag om ongevallenpreventie op de voorgrond te plaatsen. De dag vindt plaats op donderdag 23 november. Een hele dag zijn er workshops.

Dit jaar vindt het symposium ‘Safety Rocks’ plaats in Dolce La Hulpe Brussels en dit op donderdag 23 november. De sector van de spoorwegwerken houdt bijzondere risico’s in en vereist daarom specifieke maatregelen ter preventie van ongevallen. Er is die dag een heel programma voorzien met allerhande workshops.

Communicatie

Na een inleiding over de certificering van personeel worden een aantal workshops aangeboden, zoals ‘communicatie op de werf’, ‘digitalisering van procedures en technologische ontwikkelingen’, ‘ontwikkeling Infrabel communicatietool SAFETY’, ‘ernstige ongevallen: What to do?’, ‘safety awareness – red lights’ en ‘aanpassing & vereenvoudiging van procedures voor een optimale samenwerking tussen partijen op een werf’. De inleiding start om 9 uur, met vervolgens enkele workshops. Dit is een privé-evenement waarvoor registratie vereist is.

Auteur: Matthias Vanheerentals